Događanja

Havlicek je ukrao loptu! Prije 50 godina

Havlicek je presjekao dodavanje te izazvao radijskog komentatora Celticsa Johhnyja Mosta da u deliriju poviče: ‘Havlicek je ukrao loptu! Sve je gotovo, Havlicek ima loptu!’

NBA liga 15. travnja slavi 50 godina od najpoznatijeg komentara u povijesti košarke. Bila je 1965. godina, a finale Istočne konferencije između Boston Celticsa i Phliadelphia 76ersa ušlo je u sedmu utakmicu koja se igrala u legendarnom Boston Gardenu.

Celticsi su vodili 110-109, kad je veliki Bill Russell krivo dodao loptu te pružio Sixersima zadnjih pet sekundi za organizaciju napada. Hall Greer je ispod koša ubacio loptu prema Chetu Walkeru, a John Havlicek je presjekao dodavanje te izazvao radijskog komentatora Celticsa Johhnyja Mosta da u deliriju poviče: „Havlicek je ukrao loptu!!, Sve je gotovo, Havlicek je ukrao loptu!“ Navijači su oduševljeno upali na teren, digli Havliceka na ramena i praktički mu otrgnuli dres u neobuzdanom slavlju.

Iako je Havlicek ostvario fenomenalnu karijeru u kojoj je osam puta bio prvak NBA lige, 13 puta All Star te postigao više od 26 000 poena, do dan danas najviše ga se pamti upravo po ovom potezu.

Uostalom, i čovjek sam kaže u videu: “Moje ime je John Havlicek i 15 travnja 1965. sam ukrao loptu.”

Tekst: jutarnji.hr

Foto: www.bostonglobe.com

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close