Događanja

Harry Potter se vraća

JK Rowling je napisala novu priču o Harryju Potteru. Zove se Harry Potter and the Cursed Child (Harry Potter i prokleto dijete) koja se u ovom trenutku adaptira za kazalište.


Navodno se ne radi o knjizi koja bi trebala rasvijetliti Harryjevo prošlost nego o priči čija se radnja fokusira na njegovu budućnost.

Malo drugačiji problemi

Dakle, Harry je u međuvremenu debelo zagazio u svoje tridesete, njegova je mračna prošlost osta negdje daleko iza njega, a ono čime se danas bavi svakodnevn su problemi prezaposlenog aurora koji radi u Ministarstvu magije. Ono što muči njegovog sina, osim tog navodnog prokletstva o kojem zasad ne znamo još ništa, je obiteljsko nasljeđe koje nikad nije htio – slava koju je naslijedio od oca.

“Uvijek je bilo teško biti Harry Potter. Ništa lakše nije ni sad kad je iscrpljeni zaposlenik Ministarstva magije, suprug i otac troje školaraca”, stoji u službenom sinopsisu predstave u nastanku. “I dok se Harry bori s prošlošću koja nikako da ostane tamo gdje joj je mjesto, njegov se najmlađi sin Albus bori s obiteljskim nasljeđem koji nikad nije tražio. Dok se prošlost i sadašnjost zloslutno miješaju, otac i sin će naučiti vrlo neugodno lekciju: ponekad mrak dolazi iz najneočekivanijih mjesta.”

Jedna priča, dvije predstave

Produkenti predstave su odlučili da bi najbolje bilo matrijal koji je Rowling napisala podijeliti u dva dijela. Plan koji su smislili je da se gledateljima omogući da dvije povezane predstave pogledaju ili isti dan ili dan za danom.

 “Ova priča postoji samo zbog toga što se našla prava grupa ljudi koja je smislila genijalni način za predstavljanje Harryja Pottera na pozornici”, rekla je Rowling nedavno. “Duboko sam uvjerena da će publika nakon što pogleda Harryja Pottera i prokleto dijete shvatiti zašto smo se odlučili ovu priču ispričati na ovaj način.”

Predstavu, inače, režira Jack Thorne, a njezina bi premijera trebala biti iduće ljeto u londonskoj kazališnoj četvrti West End, točnije u kazalištu Palace. “Ne biste vjerovali koliko je uzbudljivo istraživati Harryjev svijet na jedan potpuno novi način – kroz živu formu teatra”, rekao je Thorne.

https://www.youtube.com/watch?v=J_NgV5-yE0s

Zasad se zna već i da će u predstavi koju produciraju Sonia Friedman iColin Calendar igrati ansambl od trideset ljudi. Otvorene probe će početi 7. lipnja iduće godine dok će premijere oba dijela biti 30. srpnja. Poznata je čak i cijena ulaznica koja će za londonske pojmove biti zapanjujuće niska, a iznosit će oko 15 funti.


 

Tekst: telegram.hr
Foto: rentcafe.com
Video: youtube.com

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close