Događanja

Gustafi: “Ljubav je sve, kad jedna prođe, druga rađa se”

Nakon izvrsnih singlova “Hiti se na mene” i ‘THC balun (Cumbia Istriana) te EP-a s četiri pjesme ‘Maneštra vol. 1′, Gustafi predstavljaju novi singl ‘Za ljubav se ne moli’, kojim najavljuju album ‘Maneštra’. Jedanaesti studijski album legendarnih Istrijana je pred samim izlaskom, a kratki (2:51), ali slatki najavni singl ‘Za ljubav se ne moli’ poručuje: ‘Ljubav je sve, kad jedna prođe, druga rađa se’.

Singl je ekskluzivno predstavljen u emisiji ‘Svijet diskografije’ na 2. programu Hrvatskog radija, a premijerno izvođenje novih autorskih pjesama Gustafa održat će se uživo u utorak, 20. listopada (19 sati) u zagrebačkoj glazbenoj knjižari Rockmark u sklopu programa ‘Akustika’.

Edi Maružin, frontmen Gustafa i autor pjesme o singlu i predstojećem albumu kaže: ‘Kako opisati maneštru u dvije – tri rečenice? Nikako! Tako ni naš album ‘Maneštra’. Kompleksan, a jednostavan, sastavljen, kao i prava maneštra, od svega i svačega. Taj album, koji je sve samo ne konceptualan, sadrži deset pjesama nastalih na četiri različite fronte, s priprema za četiri različita albuma, kod kojih su zajednički nazivnici samo autor i svirači. Naći ćete i starog tex mexa, trans bluesa, cumbie, rocka, istarske kante… Smatram ga autorski najzrelijim albumom, obavezno ga poslušajte više od dva puta, svidjet će vam se sigurno, ako ne na prvu, na treću 100%. Ukoliko niste veći pobornik naše turboestrade.’

Singl ‘Za ljubav se ne moli’ snimljen je u bendovskom studiju u Maružinima, autor glazbe i teksta je Edi Maružin, za glazbenu produkciju je zaslužan Edi Cukerić, miks je radio Mot Tomaž Maras u studiju RSL u Novom Mestu, koji je pjesme i masterirao.

Grupa Gustafi nastala je krajem 1980. godine u malom istarskom gradiću Vodnjanu, a u 35 godina uspješne karijere objavili su deset studijskih albuma, snimili brojne hitove i odsvirali više od 2500 koncerta, na kojima su svojom energijom osvojili publiku gdje god su se pojavili – od Istre i cijele regije, preko većine europskih zemalja, sve do afričke Zelenortske Republike i dalekog Brazila.


Tekst: fama.com.hr

Foto: Wikimedia Commons

 

 

Povezane objave

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close