Zdravlje

Ova osobina muškarcima povećava šanse za gubitak kose

Društveni standardi ljepote mogu stvoriti zbilja veliki pritisak. Dok se od žena očekuje da budu lijepe, zgodne, dotjerane i mršave, ni muškarci nisu pošteđeni određenih očekivanja. Jedno od njih je lijepa i gusta kosa, pa ne čudi da mnoge zabrinjava mogućnost gubitka kose, piše 24sata.hr


Dok nekima ćelavost zbilja dobro pristaje, većini muškaraca sama ideja gubitka kose predstavlja noćnu moru. Znanstvenici sa Sveučilišta Bonn odlučili su pobliže istražiti ovu temu i utvrditi postoje li rizične skupine.

Došli su do zaključka da zbilja postoji jedna osobina koja muškarcu povećava šanse za ćelavost. Riječ je o niskom rastu. Kako navode u svom istraživanju, određeni geni koji utječu na nizak rast, imaju svoju ulogu i u procesu gubitka kose.

Istraživači su proučili gene 11 tisuća ćelavih muškaraca i 12 tisuća muškaraca koji nisu pretrpjeli gubitak kose. Identificirali su 4 mjesta preklapanja u genima, povezana s ćelavošću i niskim rastom.

Više na 24sata.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close