DogađanjaHrvatskaVijesti

Grupa Detour stiže na Doru: Pripremite se za “Master Blaster”

OVE GODINE STIŽE I ALBUM

Nakon velikih uspjeha singlova “Karavan” i “Nekad je bilo bolje” s kojim je Detour pobijedio na prošlogodišnjem Zagrebačkom festivalu, ovaj omiljeni glazbeni sastav u 2023. godinu ulazi u velikom stilu i s pjesmom “Master Blaster” stiže na Doru 2023!


“Pjesma s kojom ćemo nastupiti na ovogodišnjoj Dori zove se ‘Master Blaster’, upravo kako će se zvati i naš novi album čiji izlazak planiramo ove godine,  tako da je pjesma zapravo parola ili sinteza ideje naše glazbe izdane u protekle tri godine.

Radi se o ljubavnoj pjesmi naglašenog, brzog ritma, pomalo elektroničnog zvuka i apokaliptične atmosfere o čemu osim glazbe govori i tekst. Tema je moć u rukama svakog od nas, moći kojom možemo razoriti odnose, bilo ljubavne , bilo prijateljske, bilo međunarodne, moć s kojom možemo uništavati svjetove  i naravno posljedica tj. odgovornost koja s time dolazi”, ispričao je vođa Detoura – Nenad Bordugan koji je ujedno autor glazbe, teksta i aranžmana ove pjesme.

Master Blaster je ujedno i sedmi singl s nadolazećeg istoimenog šestog studijskog albuma čiji se izlazak očekuje u prvoj polovici ove godine.

Ovo će biti prvi nastup Detoura na Dori u njihovih sedamnaest godina djelovanja, te za njega pripremaju pomno razrađen vizualno scenski nastup:

“Pjesmu ćemo izvesti u standardnoj postavi kao grupa od šestero ljudi, Na glavnom vokalu ovaj put je Ivana Radan, na bek vokalima Laura John i ja. Na klavijaturi je Vibor Čerič, na basu Marino Vinja i za bubnjem Edi Grubišić Cipal. To će biti naš prvi nastup na Dori i uzbuđeni smo zbog toga a i zbog same činjenice da se ne radi o našem klasičnom glazbenom ambijentu, ali upravo smo zato tu jer sama Dora kao i Eurosong dokazano mogu podnijeti razne glazbene izričaje.”

FOTO: PROMO

Detour će na Dori nastupiti 11. veljače, a live prijenos iz Opatije bit će moguće pratiti u programu Hrvatske radiotelevizije.

Pjesma “Master Blaster” dostupna je na svim streaming servisima.

 

Izvor: Aquarius Records | Foto: Aquarius Records PROMO

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close