“Grudi na mamogram pa tek onda na Instagram” – predavanje u Gospiću povodom Mjeseca ružičaste vrpce

Mjesec ružičaste vrpce posvećen je borbi protiv raka dojke.


Glavni cilj je upozoriti na važnost ranog otkrivanja raka dojke, jer se 90% oboljelih žena može izliječiti ako se bolest otkrije u početnom stadiju.

U svijetu od raka dojke godišnje oboli 1,3 milijuna žena, a umre ih 458 tisuća. U europskim se zemljama svake dvije minute otkrije jedan slučaj raka dojke dok svakih šest minuta zbog te bolesti umre jedna žena. Smatra se da će od raka dojke oboljeti jedna od deset žena.

U sklopu listopada, mjeseca podrške oboljelima od raka dojke, Hrvatska liječnička komora, podružnica LSŽ s partnerima organizira predavanje pod nazivom “Grudi na mamogram pa tek onda na Instagram” . Predavač je dr Suad Gačo, kirurg u OB Gospić.

“Dođite 24. listopada 2022. u 18.00 sati na druženje u KIC u Gospiću, gdje ćemo svi imati priliku poslušati dr Suada Gaču, torakalnog kirurga u OB Gospić koji će nas informirati kako brinuti o svom zdravlju i izbjeći ono najgore.

Ujedno ćete moći i donirati udrugu žena oboljelih od raka dojke ” Vila za Liku” u zamjenu za majice koje se rade baš za tu priliku.

Budimo podrška jedni drugima i ostanimo zdrave!”, poručili su organizatori.

 

Foto: Lika Club, Josip Durdov

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close