Turizam

Gradovi koje morate vidjeti u božićnom izdanju

Uz ukrašavanje grada koje je zbilja posebno, ovdje se izgradi i Božićno selo, pije se kuhano vino i uživa u raznim događanjima…


Naravno, ove gradove isplati se vidjeti u bilo koje doba godine, ali dok odbrojavamo vrijeme do 2016., moramo primijetiti kako su sada sigurno najljepši i kako u njima vlada najbolja atmosfera…

Budimpešta

U zimi povijesni Vorosmarty trg privlači i turiste i domaće na svoju poznatu tržnicu. Kuhano vino, razni keksi i miris cimeta osjete se u zraku izdaleka, a posjetitelje privlače i brojne glazbene i plesne izvedbe. Naravno, ovdje je i klizalište za one željne malo akcije.

Pariz

Slavni shopping centar Galeries Lafayette svake godine okiti čudesno božićno drvce. U cijelom ‘fancy’ ugođaju, ono izgleda još sjajnije i veličanstvenije. Naravno, i klizalište u Grand Palais mjesto je koje morate posjetiti, ali kao i svake godine, najljepše je ukrašen najprepoznatljiviji simbol grada, Eiffelov toranj.

budapest-1078702_640
Budimpešta

 

Belfast

S obzirom da se u centru nalazi poštanski ured u kojem djeca šalju pisma Djedu Božićnjaku, grad izgleda kao da je iz bajke. Također, preko puta vijećnice u Belfastu božićni sajam nudi mnoge internacionalne delicije kao što su belgijske čokolade, talijanski nougat, španjolsku paellu, ali i egzotična jela poput odrezaka od krokodila i klokana!

Lisabon

Iako ovdje zbog portugalske klime snijega nikad nema, duh Božića itekako zahvati i Lisabon. Uz ukrašavanje grada koje je zbilja posebno, ovdje se izgradi i Božićno selo, pije se kuhano vino i uživa u raznim događanjima. Iako turisti u Lisabon rijetko idu u ovo doba godine, možda i nije loša ideja zbog činjenice da ćete upoznati sasvim novi Portugal.

Madrid

Božićni sajam smješten je na najvećem trgu, Plaza Mayor i poznat je po svojim čudesnim i originalnim dekoracijama. Svake godine druge lampice, oblici ukrasa i figure krase trg, jer jasna je stvar da Španjolci znaju kako treba slaviti! Poklone možete pronaći na više od 100 raznih štandova.

Washington

Napravit ćemo iznimku pa ćemo skoknuti izvan Europe, samo zbog Washingtona. Okićeno božićno drvce ispred Bijele kuće garantira izvrsnu sliku za razglednicu. Grad je prekriven tisućama lampica, događaja je doslovno previše, a i restorani se posebno pripreme za ovo doba godine, spremajući najbolja jela.

christmas-tree-1076102_640
Washington

 

Rim

Vječni grad i Vatikan možda i ne trebaju previše božićnih ukrasa s obzirom da su već sami po sebi ukrašeni arhitektonskim čudesima. Božićni sajmovi, klizališta, žive jaslice, uz spomenutu kulturu i znamenitosti Rima i Vatikana, samo su neki od razloga zašto je ovaj grad poželjna novogodišnja destinacija.

London

Jedan od najboljih gradova na svijetu nikad ne spava i zabavno ga je posjetiti u bilo koje doba godine. Ipak, za vrijeme Božića postaje ultimativno mjesto, jer nudi pregršt toga. Klizanje, koncerti, kazališta, šoping, u Londonu nema čega nema, a u ovo vrijeme ponuda je najveća i najbolja.

Zagreb

I za kraj smo ostavili glavni grad Hrvatske, koji je proglašen najboljom europskom destinacijom ovog Božića ! S obzirom na to kako je uređen i što sve nudi, rekli bismo, potpuno zasluženo. Veliko klizalište, koncerti, kuhano vino, kobasice svih vrsta – Zagreb je zbilja zaslužio biti broj jedan.


 

Tekst: punkufer.dnevnik.hr

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close