Vijesti

Gradonačelnik Bandić uputio čestitku povodom Dana grada

U povodu obilježavanja Dana grada gradonačelnik Bandić uputio je čestitku sugrađanimaDrage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani,

čestitam vam 31. svibnja, Dan grada Zagreba i Blagdan Majke Božje od Kamenitih vrata, naše nebeske zaštitnice!

Zahvalni generacijama Zagrepčana koji su naš grad gradili s mjerom i ljubavlju, čuvali ga i nesebično mu se davali, mi danas imamo dug i prema njima i prema budućnosti. Na nama je da nastavimo istim marom te da svojim radom i odnosom prema gradu i zajednici slijedimo njihov trag, a da one najbolje među nama prepoznamo i da im, kao i prijašnjih godina, uručimo zaslužena priznanja.

Našim braniteljima izražavamo posebnu zahvalnost jer su nam omogućili da danas, u miru i slobodi, u europskoj Hrvatskoj imamo priliku svoj grad oblikovati po vlastitoj mjeri.

I zbog njih danas, unatoč društvenoj i gospodarskoj krizi, ne smijemo zaboraviti da smo kovači vlastite budućnosti, da europski Zagreb, poznat po kulturi, toleranciji i ljepoti, po šarmu svojih stanovnika i trgova, uvijek može još bolje.

Treba nam samo više povjerenja u vlastite mogućnosti.
Treba nam zajedništvo u nastojanju da, držeći se principa solidarnosti a  promičući rad, znanje i kreativnost, osnažimo ovu prekrasnu zemlju i damo prave odgovore na  sve izazove.

S uvjerenjem da je to put kojim se stiže do cilja, pozivam vas, drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani, da danas visoko istaknemo  barjake u čast grada kojeg neizmjerno volimo!

Sretno Zagrebe!

 

Foto: Milan Bandić facebook

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close