VijestiTehnologija

Grad Zagreb će biti domaćin prestižne godišnje konferencije udruge “Major Cities of Europe”

Na konferenciji za novinare održanoj u Gradskoj upravi objavljeno je kako će Zagreb od 12. do 14. lipnja 2017. godine biti domaćinom prestižne godišnje konferencije udruge Major Citiesof Europe – IT Usersgroup (MCE) koja se održava pod nazivom „Digitalna budućnost – gradovi i stvarnost“ (TheDigital Future – CitiesFacingtheReality). Organizatori konferencije su Grad Zagreb i MCE u partnerstvu s Razvojnom agencijom Zagreb TPZ.


Riječ je o respektabilnom događaju koji okuplja kreatore politika i menadžere lokalnih samouprava, a koji su uz usmjerenost na određivanje inovacijskih strategija odgovorni i za njihovu uspješnu provedbu. Na ovogodišnjoj konferenciji svoj će rad predstaviti istaknuti govornici i svjetski stručnjaci iz redova pružatelja informacijskih i komunikacijskih tehnologija. Svoj doprinos konferenciji dat će i predstavnici Europske komisije te šire akademske zajednice. Kroz konferenciju, sudionici će dobiti uvid u tajne najboljih svjetskih praksi koje na inovativnim rješenjima temelje gospodarski uspjeh uz naglasak na važnost start-upova, malog i srednjeg poduzetništva te EU sufinancirane projekte.

Prilikom predstavljanja konferencije pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo je istaknula: „Ova konferencija u Zagreb dovodi predstavnike europskih i svjetskih političkih elita te istaknute stručnjake – predstavnike gospodarskog sektora i akademske zajednice iz više od 17 zemalja svijeta. O kvaliteti ove konferencije govori i njena 35-godišnja tradicija. Zagreb će ove godine po drugi puta biti grad-domaćin ovom prestižnom događaju. Prvi puta konferenciji Major Citiesof Europe pružili smo gostoprimstvo davne 2003. godine. Od tada Zagreb je doživio brojne pozitivne promjene u svim sferama, pa tako i u sferi digitalne transformacije.“

Pročelnica je istaknula kako se u Gradu Zagrebu konstantno ulažu veliki napori kako bi se implementacijom inovativnih rješenja i projekata svim građanima Zagreba olakšao svakodnevni život što je potkrijepila i osvrtom na provedbu projekata poput: MojZagreb, e-ZAGREB, Zagreb – inovativni grad, ali i stavljanjem naglaska na važnost Tehnološkog parka Razvojne agencije Zagreb u razvoju Smart City rješenja.

Posebnost predstavljenog događaja proizlazi iz tradicije, inovativnih, atraktivnih i aktualnih tema (poput korištenja umjetne inteligencije, blockchain tehnologija, ravnopravnosti spolova u IT industriji, otpornosti gradova i sl.), vrhunskih svjetskih govornika (iza kojih stoje konkretni rezultati), interaktivnih rasprava kroz „World Cafe“ i okrugle stolove, ali i neformalne komponente poput druženja na atraktivnim događanjima koja potiču otvorenu i prijateljsku atmosferu,a prate samu konferenciju.

Atraktivan program konferencije podijeljen je u tematske cjeline: eGovernment – PuttingLipstick on a Pig?; The Great VanishingAct – PublicAdministrationandtheImpactofEmergingTechnology; BoostingtheDigitalEconomy – The Role ofLocalPublicServices; Deep Dive parallel World Cafes; LocalDemocracyin a SocialMedia World; City Resilience; EmbeddingandFacilitatingInnovationinPublicServices.

 

Foto: zagreb.hr

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close