Energetika

Grad Otočac ulaže u projekte odgovornog gospodarenja otpadom

Kako je izvijestio putem Facebooka gradonačelnik Bukovac, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost pozitivnim je ocijenio projekt investicije povećanja kapaciteta odlagališta neopasnog otpada, koja se nalazi u Podumu i čija je ukupna vrijednost 1.317.268,12 eura.


Devedeset posto tog iznosa, odnosno 1.185.541,30 eura financirat će spomenuti Fond, dok će preostalih deset posto troškova snositi Grad Otočac. Sredstva će biti utrošena za troškove izvođenja radova, nabavu rabljenih kompaktora, buldožera i stroja za usitnjavanje otpada”, navodi gradonačelnik te dodaje da ovim projektom poduzimaju korak dalje u  nastojanjima za uspostavom cjelovitog sustava gospodarenja otpadom, smanjenja štetnih utjecaja na okoliš, onečišćenja površinskih voda, podzemnih voda, tla i zraka, kao i efekta stakleničkih plinova.
Grad Otočac financijski sudjeluje u izgradnji pretovarne stanice i CGO Babina gora, kamo će se u budućnosti odvoziti miješani komunalni otpad iz Otočca i zbog čega će se postojeće odlagalište otpada Podum trajno zatvoriti.

 

Foto: Pexels

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close