LikaPolitika

Grad Gospić: Roditelji neće plaćati vrtić i produženi boravak za vrijeme trajanja izvanrednih okolnosti

Na redakciju portala Lika Club stiglo je priopćenje gradonačelnika Karla Starčevića i suradnika vezano uz obustavu rada osnovnih škola i Dječjeg vrtića Pahuljica, ali i obustavu plaćanja usluga dječjeg vrtića i produženog boravka u osnovnim školama za vrijeme trajanja izvanrednih okolnosti povezanih sa širenjem virusa COVID-19.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Poštovani sugrađani,

zbog novonastale situacije sa širenjem korona virusa COVID – 19 prema Odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, u Gradu Gospiću provode se donesene odluke vezane uz odgoj i obrazovanje.

Dječji vrtić Pahuljica obustavio je odgojno – obrazovni rad i trenutno se obavlja dezinfekcija dječjeg vrtića, a prema odluci resornog ministarstva odgojno – obrazovni proces obustavljen je i u osnovnim školama kojima je Grad Gospić osnivač. Stoga je Grad Gospić donio Odluke o oslobođenju roditelja od plaćanja usluga Dječjeg vrtića Pahuljica i Programa produženog boravka u osnovnim školama.

Za usluge obavljene do 19. ožujka 2020. godine, odnosno do stupanja Odluka na snagu, račun će biti uredno ispostavljen.

Ovim putem još jednom apeliram na sve nas da budemo staloženi i solidarni te da se nepotrebno ne izlažemo mogućnosti zaraze. Ovo je vrijeme kada moramo misliti jedni na druge i paziti da, iako smo zdravi, svojim ponašanjem ne ugrozimo druge. Među nama ima starijih osoba, kroničnih bolesnika i njihovo je zdravlje širenjem virusa sve ugroženije. Isto tako i svoje vlastito zdravlje više ne možemo uzimati zdravo za gotovo.
Svakako preporučujem da svi sugrađani, bez obzira na dob i trenutno zdravstveno stanje te na činjenicu da u Gospiću i našoj okolici još uvijek nema prisutnosti virusa COVID – 19, slušaju i pridržavaju se uputa nacionalnog stožera koji ulaže velike napore i radi vrlo stručan i kvalitetan posao kako bi nas sve zajedno zaštitili koliko god je moguće u ovim izazovnim i teškim vremenima.

S poštovanjem,

GRADONAČELNIK
Karlo Starčević
sa suradnicima

 

Foto: Lika Club, Josip Durdov

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close