Turizam

Gotovo pola Hrvata planira putovanje za vrijeme blagdana

Tijekom ove zime na neko putovanje planira ići gotovo 40 posto hrvatskih građana ili 11 posto više nego prošle zime, a najviše će ih putovati u vrijeme Adventa i za Novu godinu u europske destinacije, pokazalo je uz ostalo novo istraživanje MasterIndex.


To je istraživanje provela kompanija MasterCard u suradnji s agencijom GfK u listopadu ove godine na uzorku od tisuću korisnika bankarskih usluga u Hrvatskoj od 18 do 55 godina.

Na adventska putovanja ove zime najviše će ići mladi od 18 do 29 godina, dok će na skijanje najviše onih od 40 do 49 godina, a na putovanja unutar regije i u europske zemlje, ali ne uključujući Advent i Novu godinu, stariji ispitanici od 50 do 55 godina, pokazalo je istraživanje. Osim tih ‘zimskih’ planova, MasterIndex istraživanje pokazalo je i da građani Hrvatske dvostruko više putuju radi odmora nego radi posla (68 posto naspram 32 posto), a najviše ih, 67 posto, praznike i odmor želi provesti u Hrvatskoj.

Snimke s aerodroma otkrile što se događa s vašom prtljagom
Od onih koji su putovali u zadnjih godinu dana, 40 posto ih je bilo u svjetski poznatim destinacijama, među kojima najviše ili 15 posto u Muenchenu, 9 posto u Londonu, dok ih je 7 posto putovalo u Rim, a 6 posto u Pariz.. Gotovo 30 posto anketiranih na putovanjima je potrošilo približno 3.000 kuna, a čak trećina ispitanika navela je da se ne može sjetiti koliko su potrošili.

I izvan Hrvatske najviše plaćaju gotovinom, no kod plaćanja smještaja i avionskih karata sve je prisutnije elektronsko plaćanje karticama i e-bankarstvom.


 

Tekst: n1info.com

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close