Vijesti

U Gospiću započela akcija obveznog cijepljenje pasa protiv bjesnoće

Početkom godine djelatnici Veterinarske ambulante Gospić d.o.o. započeli su provedbu obveznog cijepljenja protiv bjesnoće pasa starijih od 3 mjeseca na području Grada Gospića i općina Perušić, Lovinac i Karlobag.


Cijepljenje se provodi svaki radni dan u tjednu na području općina na adresi vlasnika psa, a sa područja Grada Gospića cijepljenje se obavlja u ambulanti ili na adresi vlasnika psa.

Propisana cijena cijepljenja iznosi 150 kuna po psu,a cijena obveznog mikročipiranja iznosi 100 kuna po psu. Za mikročipiranje pasa sa područja Gospića Grad subvencionira iznos u cijelosti osim za lovačke pasmine pasa koji ne ulaze u subvencioniranje.U cijeni cijepljenja uračunato je i obvezno čišćenje od parazita.

Ono što svakako morate znati jest to da su vlasnici pasa odgovorni da razmak između dva cijepljenja ne smije biti veći od godinu dana jer tada podliježu kontroli Državne veterinarske inspekcije koja onda propisuje novčane kazne u visini od 500 do 1 500 kuna po necijepljenom psu. U cijeni cijepljenja uključeno je i obvezno čišćenje od parazita.

Akcija traje do 31. ožujka a nakon toga cijepljenje se obavlja na poziv vlasnika i u ambulanti.

 

Izvor: Lika express | Foto: unsplash

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close