Vijesti

GOSPIĆ: Umjesto naručenih drva dobio laptope!

Dario Daruković (63) iz Rizvanuše kraj Gospića policiji je prijavio da je postao žrtvom podmukle prevare u kojoj je ostao bez kubika drva za ogrjev, koje je, kako to uvijek biva, uredno platio. Dario je, naime, prije tjedan dana otišao u Gospić da naruči još kubik drva priznavši da mu se ne da ići sjeći ih u šumu, a i suprugu mu je uhvatila kičma pa bi ”morao palit’ traktor da ih dovede do kuće, a gorivo skupo”.

U Gospiću je prvo obavio sve stvari koje ljudi obavljaju kada idu u grad: otišao je na mirovinsko, zdravstveno, dom zdravlja, poštu, policiju i općinu. Pri povratku je stao da naruči drva.

“Bio je to neki ugodni gospodin, po govoru bih rekao da je iz Bosne. Povukao me za rukav i šapnuo da ima najsuvlja drva u cijelom kraju. Rekao mi je da mi može napisati račun, al’ da će mi rađe dati popust od dvjesto kuna jer vidi da sam pošten. Što ću vas lagati. Dao sam šesto kuna za kubik drva. Nađite vi jeftinije. Naravno da nisam ništa posumnjao. Pa pobogu, dao mi je da tri bije odnesem kući da se uvjerim da drva gore i obećao, ako bije budu imalo vlažne pa dimnjak ne povuče dim i zadimi kuću, da će mi vratiti novac. Isporuka smo dogovorili sutradan, a probna drva su odlično gorjela”.

Sutradan je Dario imao što i vidjeti – umjesto kubika drva kamion mu je ispred kuće iskrcao deset kutija. “Nije mi se učinilo da bi unutra mogao biti kubik drva, ali još nisam sumnjao. Kada sam otvorio i našao stiropor i u njemu dobro zamotan komad plastike znao sam da to nije standardno drvo za ogrjev. I dalje sam mislio da je to možda neka nova, specijalna bija koja gori dva mjeseca pa ti dođe na isto. Ipak, kad sam ”drva” zapalio shvatio sam da su to najobičnije staklo i plastika i da sam prevaren”.

Policijskim očevidom je ustanovljeno da je umjesto kubika drva Dario dobio deset Toshibinih laptopa koji pri loženju ispuštaju miris spaljene plastike. Policija apelira da svi koji kupuju drva pripaze na podrijetlo istih te da svakako zatraže račun jer jednom kada vam ispred kuće iskrcaju notebookove kao u ovoj priči već će biti kasno, a zime ima još dva mjeseca.


Tekst: sprdex.com

Foto: media.techhamlet.com

 

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close