Turizam

Gdje u blizini Plitvica pronaći najbolji smještaj za ugodan i bezbrižan odmor?

Odlučili ste da će vaša iduća destinacija za posjet biti prekrasna Plitvička jezera i odmah ste krenuli u potragu za adekvatnim smještajem? Ako smo pogodili koje vas “brige more”, onda iz iskustva znamo i gdje ćete pronaći baš ono što tražite!


Što kažete na smještaj na pola puta između Plitvičkih jezera i čarobnih Rastoka na kojem možete pronaći pregršt aktivnosti, istraživati povijest i kulturu destinacije te naravno kušati izvrsnu domaću hranu? Baš tamo nalazi se područje bogato smještajnom ponudom za dobar odmor, ujedno i destinacija koja ima baš sve što smo naveli – općina Rakovica.

U malenoj općini koja se nalazi na samom jugu Karlovačke županije nalazi se pregršt raznovrsnih smještajnih kapaciteta za svačiji ukus, štoviše njih najviše u čitavoj Karlovačkoj županiji. Znate li da svake godine Općina Rakovica zbog svoje lokacije te ljepota drži čelo popisa broja noćenja ove županije? Da, i za to ima mnogo razloga.

Osim blizine prirodnim ljepotama, 26 raznolikih naselja koliko ih ova općina broji, krasi i duga povijest o kojoj postoji i nekoliko očuvanih svjedoka, od Baraćevih špilja u Novoj Kršlji, preko tvrđave Stari grad Drežnik u Drežniku do spomenika nadaleko poznatom Eugenu Kvaterniku koji je svoju bunu počeo baš ovdje u Rakovici.

Od obiteljskog smještaja do kampova i hotela

Od najsjevernijeg naselja Broćanac do najjužnijeg i onog najbližeg Nacionalnom parku Plitvička jezera – naselja Korana nalazi se mnoštvo raznovrsne ponude, raznih cjenovnih rangova i kategorizacije.

Pa kako se snaći?

Na karti koja obilježava sve smještajne kapacitete ove turističke općine, nalaze se obilježeni kampovi, hoteli, restorani te smještaji kod domaćina. Općina ima 3 hotela, 5 kampova, 246 iznajmljivača obiteljskog smještaja, 8 restorana sa smještajem te 11 smještaja kod domaćina.

Broj iznajmljivača obiteljskog smještaja u ovoj općini Rakovica vrlo je razvijen, a posebno je naglašena uređenost okućnica, kuća te okolnih sadržaja domaćina. Treba naglasiti i gostoljubivost domaćina koja je tradicionalno na vrlo visokoj razini, pogotovo s obzirom na dugogodišnje bavljenje turizmom i naviku stanovnika na turističke poslove i stalne izmjene stanovništva i gostiju.

Na fotografiji dolje pogledajte broj i raspored raznolikog smještaja u općini Rakovica i birajte jednostavno i po svom guštu.

 

Na web stranici Turističke zajednice Općine Rakovica plitvickedoline.hr i ovom linku smještaj,  možete pronaći sve navedene vrste smještaja s opisima i kontaktima te si rezervirati ugodan boravak na Plitvicama. Klikom na “Prikaz na karti” omogućuje se i biranje smještaja po lokaciji.

Ugodan boravak i dobrodošli u Plitvičke doline!

 

 

Izvor: Sponzorirano | Foto: Turistička zajednica Općine Rakovica

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close