Turizam

GASTRO DOLINE Na pola puta do mora kušajte specijalitete s područja Rakovice

Na putu iz kontinentalnog dijela Hrvatske do onog primorskog, nalaze se brojne destinacije s vrhunskim gastro specijalitetima baziranim na tradicionalnoj, lokalnoj kuhinji. Ovaj put posebno ćemo se usmjeriti na područje Plitvičkih dolina, južno od Rastoka s devet restorana i bistroa koji nude široku ponudu hrane, a posebna pažnja usmjerena je na lokalne specijalitete.

Lička jela kao standardni specijaliteti


S obzirom na kulturno-tradicijsku povezanost s područjem Plitvičkih jezera, na ovom području možete kušati sve ličke specijalitete poput janjetine i odojka na ražnju, teletine i krumpira ispod peke, plate domaćeg sira i pršuta i neizostavne domaće rakije. Tu su naravno i deserti poput ukusne štrudle od šljiva ili palačinki s domaćim pekmezom. Zvuči itekako ukusno, zar ne?

Štrudla od šljiva, Foto: Josip Durdov

Međunarodna popularna jela uvijek na meniju

S obzirom na goste iz cijele Hrvatske i svijeta, potrebno je naravno imati i širinu u gastro ponudi koju ova destinacija svakako ima. Uz tradicionalna lička jela, u devet objekata restorana i bistroa nude se i mesni i riblji te vege specijaliteti, razne vrste tjestenina i pizzi, jela s ražnja, lazanje po originalnom talijanskom receptu iz krušne peći, mediteranske i kontinentalne salate, ali i jela prema željama gostiju koji imaju individualne zahtjeve. Neki objekti povrh svega imaju i vlastite slastičarnice koje proizvode svoje kolače i torte.

Torta Lička kapa, Foto: plitvickedoline.hr
Specijalitet, Foto: plitvickedoline.hr

Pogledajte raspored lokacija gastro dolina na karti:

Turistička zajednica Općine Rakovica – kategorija “Gastronomija”

 

Na web stranici Turističke zajednice Općine Rakovica, brendiranoj kao Plitvičke doline, nalaze se brojni turistički sadržaji i mogućnosti. Gastro lokacije s vrsnim jelima možete pronaći u podkategoriji “Gastronomija”, a detaljnu lokaciju možete pronaći klikom na “Prikaz na karti”. Svoja gastro iskustva možete podijeliti i na društvenim mrežama na Facebook, Instagram i Twitter profilima, uz hahstagove #PlitvickeDoline i #RakovicaHR.

Dobrodošli i dobar tek!

 

Turistička zajednica Općine Rakovica – Gastronomija – Prikaz na karti

 

Izvor: Sponzorirano | Foto: Turistička zajednica Općine Rakovica

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close