DogađanjaVijesti

FOTOGALERIJA Vatrogasci okupirali Brinje, pogledajte fascinantne prizore iznad Sokolca

U subotu 21. svibnja na području Malog i Velikog Humca održana je taktičko-pokazna vatrogasna vježba „Brinje 2016.“, a sprovedena je u okviru nacionalnog obilježavanja ‘Svibnja – mjeseca zaštite od požara’ te povodom 120. obljetnice DVD-a Brinje.

U vježbi je sudjelovalo 150 vatrogasaca, tehničkog i stručnog osoblja svih službi koje su bile uključene u sustav Civilne zaštite, 48 vatrogasnih vozila, 3 Županije (dobrovoljna vatrogasna društva i javne vatrogasne postrojbe iz Ličko–senjske i Primorsko–goranske županije te jedna vatrogasna ekipa iz Karlovačke županije), ekipa Profesionalne vatrogasne postrojbe u gospodarstvu HAC-ONC, MORH – protupožarne zračne snage s jednim transportnim helikopterom i dva protupožarna zrakoplova Air Tractor, Klub Krila Gacke, Zavod za hitnu medicinu Ličko–senjske županije, policija, Crveni križ, Hrvatska elektroprivreda, Dom zdravlja Otočac, Hrvatske šume, Stožer zaštite i spašavanja Općine Brinje.

„Ovdje je prezentirano sve ono što hrvatsko vatrogastvo može danas odraditi, kako na području RH tako i na području LS Županije“, kazao je zapovjednik Vatrogasne zajednice Ličko senjske županije Hrvoje Ostović te dodao „ponosan na ove ljude koji su danas sve ovo napravili i organizirali. Kod je riječ o vježbi, ona je organizirana pod pokroviteljstvom Ličko senjske županije u okviru Dana LSŽ ali i u prigodi 120 godina DVD Brinje, jednog od najstarijih vatrogasnih društava u LSŽ i u okviru nacionalnog obilježavanja Svibnja, mjeseca zaštite od požara. Izuzetno sam zadovoljan, ponosan na ove ljude i sa sigurnošću mogu utvrditi da najoperativnija, najopremljenija, najškolovanija i najeduciranija postrojba ili postrojbe u okviru sustava Civilne zaštite su definitivno vatrogasci.”

Fotograf Marjan Prpić zabilježio je prekrasne kadrove iznad Brinja, pogledajte!

 

Foto: Marjan Prpić

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close