FOTO U Žabici svečano otvoreno malonogometno igralište s umjetnom travom

"NIKOLA ZDUNIĆ-HARGA"

U gospićkom naselju Žabica, u poslijepodnevnim satima, svečano je otvoreno malonogometno igralište s umjetnom travom.


Svečanosti su prisustvovali gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević, župan Ličko-senjske županije Darko Milinović, izvršni direktor HNS-a i predsjednik Nogometnog saveza Ličko-senjske županije Marijan Kustić, direktor Centra sporta i nogometa Miroslav Blažević, predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata, Udruga 118. brigade HV, Udruge ratnih veterana 9. BRG Vukovi, HVIDRA Gospić i mnogi drugi.

Nakon minute šutnje za sve poginule hrvatske branitelje, okupljenima se obratio Anton Buneta koji je istaknuo da je izgradnja ovog igrališta u vrijednosti preko 700.000 kuna učinjena isključivo na donatorskoj osnovi.

U ime Nogometnog kluba Velebit i Mjesnog odbora Žabica uputio je zahvalnost Milanu Devčiću – Brici, članu IO MK Velebit, koji je svojim angažmanom pridonio realizaciji izgradnje igrališta te svim institucijama, tvrtkama i pojedincima koji su sudjelovali u ovom projektu.

Sve radove na pripremi podloge za ugradnju umjetne trave su pomogli napraviti djelatnici GS Gradnje Gospić, direktori i suradnici Hrvatskih cesta, županijskih cesta, Lika cesta, uprave šuma Gospić, HEP Elektrolika Gospić, Bigrom Gospić, Milem Gospić, Nikaš Perušić, Usluga Gospić, Komunalac Gospić, Grad Gospić i Ličko-senjska županija. Postavljanje umjetne trave izvršilo je poduzeće Centar sporta i nogometa iz Zagreba, radove postavljanja zaštitne ograde oko igrališta i betonske radove učinili su članovi MO I NK Velebit, dok je parkirališni prostor proširen zahvaljujući mještaninu Žabice Ivici Zduniću-Bajkiju koji je darovao komad zemlje uz igralište.

“Nemam riječi kako se zahvaliti svima koji su nam pomogli u realizaciji ovog projekta, a možda najbolje o tome govori konstatacija građana koji su pratili izgradnju ovog igrališta, da smo mi jedini koji smo uspjeli pomiriti sve političke opcije u Gradu Gospiću jer su uvidjeli da radimo nešto društveno korisno”, rekao je Buneta.

U nastavku izlaganja Buneta je rekao da izgradnja igrališta polako upotpunjuje sliku sadržaja oko doma, a u planu je i izgradnja tribine, boćališta i malog dječjeg igrališta jer je u Žabici sve više i male djece.

Spomenuo se i Domovinskog rata tijekom kojeg je Žabica izgubila četiri mlada čovjeka. U spomen na njih je podignuto spomen obilježje ispred Društvenog doma te se svake godine održava memorijalni nogometni turnir. Rekao je da će sportski centar u Žabici nositi ime nedavno preminulog Nikole Zdunića – Harge, heroja Domovinskog rata i predsjednika NK Velebit koji je zdušno radio na obnovi Društvenog doma u Žabici.

U ime Grada Gospića nazočnima se obratio gradonačelnik Starčević koji je zahvalio svima koji su dali svoj doprinos u izgradnji igrališta.

“Posebno sam opčinjen zajedništvom svojih dragih Žabičana koji su uvijek bili zajedno kada je to bilo potrebno. Hvala vam puno na ovom divnom igralištu koje ostavljate mladima i računajte na Grad Gospić, uvijek ćemo se odazvati kada to bude potrebno”, rekao je Starčević.

Ispred glavnog sponzora HNS-a, izvršni direktor Milan Kustić je rekao da ovakvi projekti u Ličko-senjskoj županiji trebaju biti ogledalo svima jer ovdje nije bilo u pitanju tko je koja politička opcija, već je napravljeno nešto za mlade. Također, najavio je da će jedna veteranska reprezentacija Hrvatske uskoro doći odigrati utakmicu na novom igralištu u Žabici.

Župan Ličko-senjske županije Darko Milinović kazao je da je Gospić još jednom dokazao da je sportski grad u pravom smislu te riječi, te da su epicentri sportskih zbivanja često bili u  Žabici.

“Izuzetno mi je drago da će ovaj sportski kompleks nositi ime još jednog heroja Domovinskog rata, našeg Harge. Nogometni klub Velebit je poznat u svojoj povijesti po tome što se ovdje njegovalo hrvatstvo i onda kada mnogi to nisu smjeli i nisu imali hrabrosti”, rekao je župan Milinović.

 

Foto: Josip Durdov

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close