Politika

FOTO Teška mehanizacija čisti Željavu. Donosimo fotogaleriju s terena podno Ličke Plješivice

POD VELOM TAJNE

Nakon jučerašnje objave videa čišćenja i brojnih komentara čitatelja, donosimo veliku fotogaleriju s ruba Ličko-senjske županije


Napušteni vojni aerodrom na rubu Republike Hrvatske trenutno čisti teška mehanizacija. Jasno je to iz priloženog videa i na fotografijama koje ekskluzivno objavljuje Lika Club. Iako je riječ o iznimno atraktivnoj pa i neformalno turističkoj lokaciji na području Općine Plitvička jezera, u javnosti i u medijima nema nikakvih informacija o investitoru, razlogu čišćenja, a o svemu šute i glavne institucije na tom području kao i njihovi čelnici – Općina Plitvička jezera i Ličko-senjska županija.

Župan i načelnik ne komentiraju

O svemu na Facebooku komentara nema ni načelnik Općine Plitvička jezera Ante Kovač, koji je često istupao u javnost u vezi obnove Željave i interesa lokalne zajednice za aktivnostima i renoviranjem cijelog objekta u turističke svrhe. Sudjeluje li Općina u ovom čišćenju, uskoro će se saznati. Osim toga, ni župan Ličko-senjske županije Ernest Petry koji često nabraja velike projekte koji su u planu u županiji, još se nije oglasio o ovoj investiciji.

Utrka nije razlog čišćenja?

U proteklo vrijeme, među građanima Like priča se i o velikoj utrci koja će se dogoditi na Željavi a organizira ju lokalna udruga osnovana 2022. godine, no još uvijek nije jasno čisti li se Željava iz tog razloga ili ne. O tome se pisalo i u Facebook komentarima od strane čitatelja ispod jučerašnjih objava videa s Željave, iako neki nisu dijelili mišljenje i tvrde da utrka nije razlog čišćenja, već samo paralelno događanje ove jeseni koje će iskoristiti ovo veliko čišćenje Željave financirano od treće strane.

Po razmjerima čišćenja Željave koje smo zatekli pri obradi ove teme, radi se o investiciji koja bi mogla koštati i više desetaka milijuna kuna, no zasad se ne zna tko financira ovaj ogroman zahvat na granici Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Od lokalnih mještana na Željavi, Lika Club doznaje da je financiranje iz Europske unije i da su iz tog razloga na radovima angažirani i Slovenci.

Pogledajte veliku galeriju fotografija sa piste i iz okolice vojne baze.

Prisjetite se i videa čišćenja koje smo zatekli uživo 10. kolovoza:

 

Foto: Lika Club

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close