DogađanjaVijestiTurizam

FOTO U Rakovici održana proslave Jelene, nekoliko stotina posjetitelja uživalo na placu

I ove godine Općina Rakovica proslavila je Svetu Jelenu Križaricu. Svoju zaštitnicu ove godine posjetilo je i proslavilo nekoliko stotina posjetitelja, domaćih i stranih turista koji su se imali priliku upoznati s lokalnim događanjima, klubovima, sportovima, umjetnicima i zabavom.

Dvodnevni program počeo je Svetom Misom u Crkvi Svete Jelene Križarice u Rakovici prošlog petka. Mnoštvo građana posjetilo je početak proslave, nakon čega su u večernjim satima počele pripreme za tamburaše Razbijači čaša. Više tisuća gostiju na placu u Rakovici slavilo je do dugo u noć.

U subotu se održavala većina programa, a sve je počelo muškim nogometnim turnirom te ženskim rukometom. Ekipe su se natjecale na nogometnom igralištu kod Osnovne škole Eugen Kvaternik u Rakovici, a u isto vrijeme umjetnici su počeli sa slikanjem motiva Plitvičkih dolina i Rakovice.

Nogometni turnir osvojila ekipa DC Rupa 2


Na turniru u Rakovici sudjelovalo je osam ekipa u dvije skupine: Kolumbija, DC Rupa 1, NK Eugen Kvaternik, LD Medved, Caffe bar Stari grad, Krivaja, DC Rupa 2 i Gori zemlja. Treće mjesto osvojila je ekipa DC Rupa 1, a u napetom finalu između Caffe bara Stari grad i DC Rupa 2, turnir je osvojila ekipa DC Rupa 2.

Umjetnička kolonija s 20 umjetnika

Likovna kolonija ugostila je čak 20 umjetnika; Nikica Jelić, Kristina Šimon Starčević, Ana Starčević, Ivana Bukovac Maras, Marija Pavelić, Dražen Mileusnić, Ivana Pejnović Brajković, Vatroslav Orešković – Beća, Mišo Rastovac, Marija Božić, Dijana Daić Mlinarić, Alenka Špoljarić, Marina Kolić, Zlatko Jurčević, Stjepan Barković –Beba, Vesna Gužvinec, Zvjezdana Bukovčan, Milan Stunja, Željko Breka i organizatorica Mirjana Modrušan. Pokrovitelj izložbe bila je Turistička zajednica općine Rakovica.

 Zabavne večeri uz Razbijače čaša, DJ-a i Mejaše

Program je oba dana zaokružio i onaj glazbeni dio, prvu večer Razbijači čaša su zabavljali okupljene do ranih jutarnjih sati na placu, a događaj Summer waves ponudio je i zabavu za mlade s DJ-em. Drugog dana, glazbeni program je trebao biti završen nastupom popularnih Mejaša, međutim kiša je nažalost onemogućila održavanje koncerta.

“Najveći zbor ovih prostora” kako se i reklamira ovo događanje, ove godine napravilo je još jedan korak k širenju kvalitete sadržaja i uključivanje zajednice u organizaciju. Turistička zajednica općine Rakovica i Općina Rakovica kao organizatori su pokazali mogućnosti, a sljedeće godine zadovoljni gosti očekuju još više.

Pogledajte fotogaleriju koju smo zabilježili u Rakovici!

 

Izvor: Sponzorirano | Foto: LIKACLUB

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close