VijestiTurizam

FOTO Rakovica proslavila Svetu Jelenu uz veliko misno slavlje i prepuni zbor

Općina Rakovica slavi Svetu Jelenu, zavjetnu zaštitnicu Rakovice, velikim zborom i misnim slavljem. Jučer je sve počelo misom u 11 sati na kojoj su općinski načelnik Franjo Franjković i mjesni župnik Andrija Kekić dočekali biskupa gospićko-senjskog Zdenka Križića s drugim svećenicima iz Senja, Gospića, Korenice, Udbine i drugih župa.

U pozdravnom govoru u prepunoj crkvi Svete Jelene Križarice u Rakovici načelnik Franjo Franjković pozdravio je biskupa, svećenike i građane, te istaknuo kako Rakovica danas živi. Nakon ratnog razdoblja Rakovicu je trebalo obnoviti, i to je učinjeno. Danas je Općina Rakovica turističko i uređeno mjesto koje se oporavilo od rata i teških vremena, vrijedni ljudi sve su to napravili uz potporu duhovne obnove koju provodi Crkva.

Rakovica - HTZ v.2

Biskup Križić pozdravio je sve prisutne i počeo s misnim slavljem. U propovjedi je govoreći o Svetoj Jeleni istaknuo kako je to bila žena duboke vjere i ljubavi, njene patnje dovele su je do toga da služi siromašnima i osjeti slabije. Ona služi kao primjer roditeljima da se ne odgaja riječima, već i konkretnim primjerom na sebi i svojoj žrtvi. – istaknuo je biskup Križić.

Po završetku misne svečanosti događanje se nastavilo u predvečernjim satima u centru Rakovice, na poznatom “placu”. U suorganizaciji Turističke zajednice Općine Rakovica postavljena je izložba naturArt s umjetničkim djelima lokalnih umjetnika Rakovice i Plitvičkih dolina, čija su djela posjetitelji mogli razgledati tokom cijelog dana i večeri.

Uz brojne zabavne sadržaje poput tobogana i lunaparka, te ugostiteljsku ponudu, večernji program za posjetitelje u zabavnom dijelu sastojao se od koncerta grupe Oaza do ranih jutarnjih sati. Pogledajte kako je bilo jučer u Rakovici!

 

Program se nastavlja i danas, u večernjim satima na “placu” će nastupiti grupa Like.

 

Izvor: Sponzorirano

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close