Vijesti

FOTO Nova 2015. dočekana diljem Hrvatske

Unatoč niskim temperaturama mnogi su Novu godinu dočekali na otvorenom uz raznovrsne zabavne programe.

U Lici se Nova čekala po hotelima i restoranima, a na otvorenom je bilo glasno i zabavno u Gospiću i Korenici na trgu, te u Otočcu u paviljonu. Svirali su lokalni bendovi i time najbolje zabavili domaću publiku. U Korenici je proslava trajala najduže, i to već od 17h popodne s vatromet i dobrom posjećenošću događaja. Brinje je Novu dočekalo u podne i time jučer prvo u Lici ušlo u Novu. S obzirom na vremenske uvjete diljem županije organizatori su većinom zadovoljni posjetom iako se nadaju da će sljedeće godine biti još kvalitetnije i bolje.

Što se tiče glavnog grada Hrvatske, na glavnom zagrebačkom trgu građani uživali u taktovima Novog vala – nastupili su Jura Stublić i Film, Jurica Pađen i Aerodrom, Davor Gobac, Boris Leiner te Renato Metessi uz pratnju Telefon Blues Banda, a na Europskom trgu Zagrepčane je u novu ispratila grupa Detour.

Splitski glazbeni trolist Zorica Kondža, Marijan Ban i Siniša Vuco zabavljao je sugrađane u najluđoj noći na Rivi. Na Stradunu su nastupili Tony Cetinski, Petar Dragojević te grupa Silente, a Riječane su grijali band Jonathan, Parni valjak te Beatles Revival Band.

Porečani su imali čast uživati u koncertu kraljice Balkana Severine, dok je na dočeku u Puli nastupio Zlatan Stipišić Gibonni s gostima – Ivanom Husar, Damirom Urbanom, Davorinom Bogovićem te predgrupom Le monde.

Bosanskohercegovački sastav Dubioza kolektiv i grupa Elemental zabavljali su Šibenčane. Na osječkom Trgu slobode bile su postavljene tri pozornice – na prvoj je posjetitelje zabavljala grupa Vigor, na drugoj DJ Sly, a na trećoj Tamburaški sastav Sitan vez.

Sibenik,01.01.2015 - Nova 2015. godina u Docu docekana uz koncerte Elmentala i Dubioze kolektiv Dubrovnik, 31.12.2014 -  Dubrovcani i njihovi gosti docekali Novu 2015. godinu na Stradunu Dubrovnik, 31.12.2014 -  Dubrovcani i njihovi gosti docekali Novu 2015. godinu na Stradunu Zagreb, 31.12.2014 - Docek Nove 2015. godine na Trgu bana Jelacica Sibenik,01.01.2015 - Nova 2015. godina u Docu docekana uz koncerte Elmentala i Dubioze kolektiv Split, 01.01.2015 - Vatrometom docekana Nova 2015. godina Zagreb, 31.12.2014 - Docek Nove 2015. godine uz vatromet u centru grada

Tekst: UL/jutarnji.hr

Foto: CROPIX – Nikša Stipančev, Duje Klarić, Nikša Duper, Damjan Tadić, Marko Todorov

 

Povezane objave

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Pročitajte još
Close
Back to top button
Close