VijestiTurizam

FOTO Kod Rakovice u Baraćevim špiljama obilježena Noć šišmiša

Proteklog vikenda brojne institucije u Hrvatskoj obilježavale su Noć šišmiša. Među njima bio je i jedan događaj nedaleko Rakovice, u subotu su Baraćeve špilje u Novoj Kršlji organizirale Late Night Cave Tour.
Riječ je o međunarodnom događanju koje se u Hrvatskoj obilježava već 20 godina. Baraćeve špilje jedne su od prijavljenih mjesta iz Hrvatske, u EUROBATS organizaciji koja je obilježavanje i usvojila, njime pokazuje važnost ovih sisavaca za ekosustav oko nas. U sklopu događanja organizirana je i izložba Baraćeve špilje u Ledenom dobu, koja je prikazala zanimljive informacija poput one da su lavovi nekad, prije 50000 godina nastanjivali Liku i područje oko Baraćevih špilja.
Bile su izložene i kosti špiljskog medvjeda, geparda, lava i vuka. Turisti su imala zanimljiva pitanja poput onog o tome kako je moguće da se u ovom dijelu Europe spominju lavovi, na što su im vodiči objasnili da je riječ o klimi koja je nekad u ovom dijelu Europe bila izrazito vruća i lavovi su zaista nastanjivali Baraćeve špilje i okolno područje. Kad se klima pogoršala, životinje su se preselile na područje Afrike.
Rakovica - HTZ v.2
Na padinama Baraćevih pećina, najhrabriji su mogli pokušati i spelopenjanje uz stručni nadzor. Vodiči u Baraćevim špiljama tokom cijelog dana vodili su grupe obučene u šišmiše. Kao najzanimljiviji dio ovog događanja bio je nastup grupe Artistika, s vatrenim pomagalima u mračnoj atmosferi podno Baraćevih špilja. Okupljenih 200 tinjak većinom stranih gostiju uživalo je u programu.
“Ovo je druga godina da obilježavamo Noć šišmiša, a prijavljen je i u međunarodnoj organizaciji što znači da je svjetskog nivoa s objavljenim našim programom. Vrlo smo zadovoljni odazivom gostiju, potrudili smo se napraviti kvalitetan program i to nas je dovelo do ovakve atmosfere i predobrih komentara. Sljedeće godine sve ćemo dignuti stepenicu više. Grupa Artistika izvrsno je odradila posao i napravila pravi vatreni show, a posebno hvala i svima koji su sudjelovali u organizaciji.”  – izjavila je ravnateljica Baraćeve špilje za LIKACLUB.

 

Izvor: Sponzorirano | Foto: PRiLIKA komunikacije

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close