Turizam

FOTO Još jedan zanimljiv vikend u sklopu Božićne čarolije u Gackoj

U subotu 17. prosinca održano je prvo natjecanje u pripremi uštipaka, a za „Zlatni ušćipak“ borile su se četiri ženske ekipe: Dame iz predgrađa, Kuterevke, Gačanke i tim AnaMar(i)ja.


Članice žirija bile su: Ružica Dujmović vrsna poznavateljica tradicije i običaja, Ivana Bukovac vlasnica bistroa Ribič u Otočcu i Fitore Hodaj, vlasnica Pekarne Otočac, koje su ocjenama od 1 do 5 ocjenjivale boju, okus, izgled i kvalitetu tijesta.

Nakon zbrojenih bodova pobjedu je odnio tim Kuterevke no osim pehara sva 4 tima dobila su simbolične nagrade.

U subotu je upaljena i četvrta adventska svijeća uz pjesme i kolo KUD-a Lipa Sinac, a svijeću je upalio gradonačelnik Otočca Goran Bukovac.

Posjetitelje su svojim plesnim nastup počastile i članice dječje zumba grupe pod vodstvom Ivane Tonković Jurić dok je Cresendo iz Senja posjetitelje i sve prisutne zabavljao do kasno u noć.

Kako bi dašak Božićne čarolije posjetitelji ponijeli kući, u parku su bili i foto agenti s foto kutijom i rekvizitima.

Uz navedeno posjetitelji su mogli pogledati i kupiti proizvode lokalnih proizvođača na Božićnom sajmu, besplatno se klizati na klizalištu te se zagrijati uz uštipke, fritule, kuhano vino i ostalu ugostiteljsku ponudu.

U nedjelju je u popodnevnim satima sjednica u gradskom parku nakratko pretvorena u pravi poštanski ured Djeda Mraza u kojem rade vilenjaci.

Tim „Zemlja zabave“ iz Pule ondje je održao radionicu pisanja pisama, a gradski park u Otočcu posjetio je i sami djedica kako bi provjerio što rade njegovi vilenjaci te se fotografirao s djecom.

Ukoliko još uvijek niste posjetili Božićnu čaroliju u Gackoj, pratite program na Facebook stranici Turističke zajednice Grada Otočca i posjetite Otočac već idućeg vikenda.

 

Foto: PR

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Pročitajte još
Close
Back to top button
Close