VijestiDomZdravljeTurizam

[FOTO] GORA 2016: Delicije i tradicija predstavljeni u centru Like

U  Gospiću se održava  trodnevna manifestacija pod nazivom „GORA- Dani održivog razvoja- Gospić/Lika“, koju organizira Grad Gospić u suradnji s Institutom Ivo Pilar, lokalnim obrtnicima te okolnim općinama.

To je prva takva manifestacija u Hrvatskoj uopće, a cilj joj je podizanje javne svijesti o važnosti upravljanja gospodarskim i društvenim razvojem utemeljenom na održivim resursima. Centralni događaj prvog dana svakako je bilo otvaranje prodajno-izložbenog sajma (Pro)izvedimo Liku na kojem su se okupili vodeći lički proizvođači zdrave hrane specifične za ovo podneblje.

U sklopu sajma, na centralnom gospićkom trgu Stjepana Radića, sudionici će moći kušati ličke delicije, probati domaću ličku rakiju kao i druge karakteristične ličke proizvode. U skladu s motivom održivog razvoja, održat će se i revijalna vožnja solarnih električnih automobila koje su izradili srednjoškolci iz Gospića i Zadra kao i tribina posvećena zdravom načinu života te korištenju bicikla kao poželjnog prijevoznog sredstva.

Pogledajte što smo zabilježili!


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close