VijestiTurizam

[FOTO] GORA 2016: Delicije i tradicija predstavljeni u centru Like

U  Gospiću se održava  trodnevna manifestacija pod nazivom „GORA- Dani održivog razvoja- Gospić/Lika“, koju organizira Grad Gospić u suradnji s Institutom Ivo Pilar, lokalnim obrtnicima te okolnim općinama.

To je prva takva manifestacija u Hrvatskoj uopće, a cilj joj je podizanje javne svijesti o važnosti upravljanja gospodarskim i društvenim razvojem utemeljenom na održivim resursima. Centralni događaj prvog dana svakako je bilo otvaranje prodajno-izložbenog sajma (Pro)izvedimo Liku na kojem su se okupili vodeći lički proizvođači zdrave hrane specifične za ovo podneblje.

U sklopu sajma, na centralnom gospićkom trgu Stjepana Radića, sudionici će moći kušati ličke delicije, probati domaću ličku rakiju kao i druge karakteristične ličke proizvode. U skladu s motivom održivog razvoja, održat će se i revijalna vožnja solarnih električnih automobila koje su izradili srednjoškolci iz Gospića i Zadra kao i tribina posvećena zdravom načinu života te korištenju bicikla kao poželjnog prijevoznog sredstva.

Pogledajte što smo zabilježili!

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close