LikaVijestiPrimorje

FOTO Eko akcija u Karlobagu: “Kada se ronilačke ruke slože, sve se može”

‘Kada se ronilačke ruke slože, sve se može’, bio je moto eko akcije čišćenja podmorja koja se u subotu, 25. lipnja, održala u Karlobagu. Organizator akcije je ronilački klub Atlantida, a vlasnik kluba Bojan Mirković najavljuje da je ovo tek početak aktivnije brige za naše more na području Karlobaga. Eko akcija je održana u sklopu projekta Poseidon koji će tek biti predstavljen javnosti, a sudjelovalo je 15 ljudi od čega osam ronioca. Rezultat akcije je izvađenih tri m3 svih vrsta otpada (metala, stakla, plastika i građevinskog otpada) – točnije čak 40 vreća smeća.


– Ideja i inicijativa o seriji ekoloških akcija u Karlobagu, nažalost, došla je iz prijeke potrebe, jer količina otpada koja se godinama nakuplja je nešto što nije lijepo ni zdravo vidjeti u moru. Karlobagu zaista treba ovakva inicijativa, no neće se sve riješiti kroz nekoliko akcija. Dok se ne podigne svijest građana, ali i turista. Svi zajedno moramo raditi na očuvanju ovog bogatstva koje imamo i volimo – izjavio je Bojan Mirković.

RK Atlantida je ponovno otvorio svoja vrata nakon dvije godine pauze, no pored ronilačkih aktivnosti pripremaju jedan širi projekt kojim žele ukazati na važnost sinergije sporta i ekologije.

– Točno, ove godine preuzeo sam vođenje RK Atlantida i unio niz novih aktivnosti i inicijativa, a zajedno sa cijelim stručnim timom, osim osnovne ronilačke djelatnosti, bavimo se i ekologijom i humanitarnim radom, a sve kroz jedan opsežan projekt koji ćemo uskoro prezentirati javnosti. Vidim velike neiskorištene potencijale i mislim da je to smjer u kojem treba ići. Posebno me raduje i ispunjava rad s djecom jer jedino kroz taj međugeneracijski odnos i prijenos vještina, znanja i vrijednosti možemo dugoročno promijeniti stvari na bolje – zaključuje Mirković.

Eko akcija se održala uz pomoć i podršku članova DSR Trapula uz predsjednika Alana Kolakovića i Š.R.K. Orada iz Zagreba uz predsjednika Mihovila Petrinovića. Logističku podršku akciji dali su Općina Karlobag i Crno Vrilo d.o.o., te trgovina mješovite robe Zagi iz Karlobaga.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: PR

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close