Vijesti

FOTO Dječak iz Hrvatske zadivio trenere Barcelone: Sedmogodišnji David proglašen najvećim talentom kampa!

Vjerovali ili ne – slavna Barcelona u Lokomotivi prati supernadarenog sedmogodišnjeg ulaznog zagića Davida Šaku! David Šaka proveo je pet dana u Barcinoj čuvenoj školi nogometa La Masiji i zadivio tamošnje trenere, koji su svoje dojmove izravno prenijeli dječakovim roditeljima, javlja Večernji list.


Kako je uopće David Šaka došao na radar Barcelone, otkrio je za Večernji list dječakov otac Renato Šaka, inače pomoćnik Silvija Čabraje u stručnom stožeru Lokomotive.

U lipnju ove godine u Vukovini je bio održan turnir zagića na kojemu je David bio proglašen najboljim, potom je na turniru u Buzinu bio najbolji strijelac pa je od organizatora tradicionalnog Barcelonina kampa u Zagrebu dobio pozivnicu za sudjelovanje. Taj kamp održava se u Španskom, na njemu je ove godine sudjelovalo 150 djece iz sedam zemalja, a vodila su ga četvorica trenera iz La Masije”, kazao nam je Renato Šaka pa nastavio:

Ja sam za trajanja kampa bio s Lokomotivom na pripremama u Sloveniji, a do mene su dolazile informacije – od ljudi koji su bili na treninzima u Španskom – da David doista odskače svojom kvalitetom. Kada sam došao u Zagreb, i ja sam se u to uvjerio. Naravno da mi je kao ocu teško biti objektivan kada govorim o svojem djetetu, ali već 12 godina sam trener i mogu prepoznati neke stvari – za mene je također David bio najbolji.”

Priznanje je stiglo posljednjeg dana kampa, dodaje Renato.

Da, treneri Barcelone proglasili su mojeg Davida najvećim talentom tog kampa! Za sve nas bio je to nevjerojatno pozitivan šok, bili smo oduševljeni. Ja se i sada ježim kada se sjetim kako sam se osjećao kada su pročitali Davidovo ime!”, kaže tata Šaka.

Cijeli članak pročitajte na LINKU.

 

 

Foto: M. Smetisko

Povezane objave

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close