Događanja

Filmovi koji su najviše zaradili prošle godine

Prošla je filmska godina bila uzbudljiva po nekoliko odličnih nastavaka franšiza, kao i po filmovima koji su započeli svoje franšize. Uz to, dobili smo i mnoštvo filmskih hitova snimljenih ‘za kikiriki’, koji su nas oduševili, piše 24sata.hr


A kad pogledamo kako je koji film zaradio, djelo na koje mnogi nisu obratili pažnju je bez ikakvog problema došlo na vrh ljestvice. U pitanju je film Illumination Entertainmenta i njegovog iznimno motiviranog šefa, Chrisa Meledandrija, ‘Tajni život ljubimaca’.

Kada se pogleda ukupna zarada koju je svaki film donio, te se odbiju razni troškovi i porezi, neto cifra koju je ovaj film donio svojem studiju, i kooperantu Universalu, je zapanjujuća. Neto iznos o kojem se radi je skoro 375 milijuna dolara. Na drugom je mjestu, s gotovo 50 milijuna zaostatka, ‘Deadpool‘, dok se na treće mjesto nastanio ‘Rogue One: Priča iz Ratova Zvijezda’.

Lista deset holivudskih filmova s najboljom zaradom (u američkim dolarima) prošle godine izgleda ovako:

1. Tajni život kućnih ljubimaca – 374 milijuna

2. Deadpool – 322 milijuna

3. Rogue One: Priča iz Ratova Zvijezda – 319 milijuna

4. Potraga za Dorom – 296 milijuna

5. Zootropola – 294 milijuna

6. Knjiga o džungli – 258 milijuna

7. Pjevajte s nama – 194 milijuna

8. Kapetan Amerika: Građanski rat – 193 milijuna

9. Čudesne zvijeri i gdje ih naći – 164 milijuna

10. Odred otpisanih – 158 milijuna

Chris Meledandri nam se i ove godine vraća sa svojim ostvarenjima s kojima će ponovno pokušati osvojiti srca cijelog svijeta. Radi se o trećem dijelu priče o ‘najgorem’ negativcu, Gruu te o njegovoj potrazi za davno izgubljenim bratom.

Donosi 24sata.hr

 

Foto: Facebook

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Pročitajte još
Close
Back to top button
Close