Događanja

Fernando Alonso vjeruje da će se McLaren boriti za pobjednička postolja ove godine

Fernando Alonso vjeruje da će se McLaren boriti za pobjednička postolja tijekom 2016. godine i vrlo je zadovoljan poboljšanjima na bolidu…


Nakon razočaravajuće prošle godine u kojoj je završio na 17. mjestu u ukupnom poretku, 34-godišnji Španjolac s puno više optimizma očekuje novu sezonu. Iako na zimskim testiranjima McLaren nije bio u krugu najbržih, jasno je da napredak postoji i to bi se trebalo vidjeti već 20. ožujka na stazi Albert Park u Melbourneu.

“Napravili smo veliki korak naprijed po pitanju pouzdanosti bolida. Što se brzine tiče, trebamo još malo izvući iz motora, jer dosad smo bili previše konzervativni. Moramo biti na granici i to ćemo iskušati na uvodnim utrkama,” kaže Fernando Alonso i prognozira solidnu sezonu:

“Početak godine će biti težak, jer nam fali malo brzine nakon zimskog testiranja, ali prvenstvo je dugo i siguran sam da ćemo se dosta unaprijediti i da će borba za postolja biti moguća. No, mi želimo i više od toga.”

“Krajnji cilj je titula prvaka svijeta, za ekipu i mene. Ove sezone čini se da će to biti teško ostvariti, ali u budućnosti moramo tome težiti,” zaključio je dvostruki F1 prvak koji punih deset godina čeka na novu titulu.

 

Izvor: tportal.hr | Foto: pixabay

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Pročitajte još
Close
Back to top button
Close