Događanja

Fašnik prelazi prag zagrebačkog HNK

U zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) u ponedjeljak, 16. veljače održat će se Fašnički koncert kojim će to kazalište prvi put obilježiti tradiciju karnevala i uvesti je u prostor teatra.

Fašnički koncert će, kako najavljuju iz HNK, uz nastup Orkestra Opere pod ravnanjem maestra Nikše Bareze, soliste, plesače i Livija Badurinu kao vodiča “kroz igru skrivanja i otkrivanja”, pokušati odgovoriti na pitanja “kako je Antonin Dvořak uglazbio život kao karneval i jesu li urotnici iz Verdijeva ‘Krabuljnog plesa’ zalutali u plesnu Quadrillu Johanna Straussa, možemo li se uz ‘Huapango’ svi skupa maskirati u vesele Meksikance ili ćemo se radije ogrnuti u Gershwinovo plavo”.

Uz soliste Kristinu Kolar, Ljubomira Puškarića i Davora Radića te Dalibora Cikojevića za klavirom nastupit će i plesni parovi Rebecca Smith i Adam Harris, Cristiana Rotolo i Duilio Ingraffia te Mutsumi Matsuhisa i Hassan Awad.

Redatelj i koreograf je Staša Zurovac, autor teksta je Branimir Pofuk, a producent i oblikovatelj scene Žorž Draušnik.

Na programu su “Karneval”, koncertna uvertira Op. 92 Antonína Dvořáka, “Krabuljni ples” (Quadrilla na teme iz opere Krabuljni ples G. Verdija) Johanna Straussa, orkestralna fantazija “Huapango” Joséa Pabla Moncaya te ulomci iz opere “Porgy i Bess” (Summertime, I Got Plenty O’Nuttin, Bess, You Is My Woman, It Ain’t Necessarily So) i “Rapsodija u plavom” Georgea Gershwina.

 


 

Foto: Licencirane fotografije HNK ZAGREB , Autor:HNK ZAGREB
Tekst: tportal

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close