VijestiSport

Europski klubovi ne žele Svjetsko prvenstvo 2022. zimi

Europsko udruženje nogometnih klubova (ECA) i Europsko udruženje nogometnih liga (EPFL) smatraju da bi se Svjetsko prvenstveno 2022. godine u Kataru trebalo igrati od 5. svibnja do 4. lipnja. To je zapravo odgovor na FIFA- ine špekulacije kako bi se prvenstvo moglo igrati u razdoblju siječanj – veljača ili studeni – prosinac zbog visokih temperatura koje u tom dijelu svije vladaju ljeti.

Takav raspored Svjetskog prvenstva, potpuno različit od sadašnjeg, ne sviđa se vodećim europskim klubovima i ligama, jer bi tada morali napraviti drastične promjene u kalendarima utakmica, kako ligaških tako i međunarodnih. Smatraju da bi to bilo teško izvedivo, a da njihov prijedlog igranja svibanj- lipanj nije opasan za igrače zbog izgradnje rashladnih sustava, koji bi trebali olakšati uvjete na stadionima u Kataru.

Tekst/Foto: jutarnji.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close