Turizam

Europske zemlje koje morate posjetiti

Nepravedno zapostavljena i nikad poželjna, ova zemlja vrijedna je posjeta, ako zbog ničeg drugog barem zbog sjajnih vina i povoljne ponude…


Ovdje se neće naći ni Francuska, ni Velika Britanija, a ni Italija. Ova lista rezervirana je za nerazvikane zemlje koje iz raznih razloga ne privlače turiste, a koje bi definitivno trebali posjetiti.

Bjelorusija

Ova zemlja se ne može pronaći gotovo na ničijoj listi odredišta, ali drugi put kad planirate put negdje, stavite na popis i Bjelorusiju. Fascinantni dvorci, staljinistička arhitektura i zgrade nekadašnjeg KGB – a, posebne su u svakom pogledu. I ne bojte se, neće vam Lukašenko ništa.

Bosna i Hercegovina

Unatoč ljepotama koje nude Sarajevo i Mostar, nama susjedna država i dalje je slabo posjećena. Razlog tomu je neuređena zemlja, a ne mogu računati ni na prihod od turizma kad na more izlazi tek Neum. No, slobodno razmislite da skijanje u Austriji zamijenite onim u BiH, jer su staze sve godine bolje i bolje.

Island

Dobro, Islanda najčešće pati zbog svoje izoliranost, pa ljudi koji ga posjećuju često to dožive kao putovanje života. Također, vrijeme ovdje nije plus, ali jednom kad dođete nećete tek tako brzo htjeti napustiti zemlju vatre i leda.

Lihtenštajn

Sitan i smješten između Austrije i Švicarske, Lihtenštajn nikako ne privlači značajniji broj turista. S obzirom na veličinu, dovoljan je vikend da ga cijelog obiđete, a u njemu je najljepše planinariti i voziti biciklu.

Više čitajte na punkufer.dnevnik.hr

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close