Turizam

EU će mladim kandidatima osigurati besplatno putovanje Europom

Imaš 18 godina? Želiš istražiti Europu? Ako je odgovor potvrdan, onda si savršen kandidat za novonastalu inicijativu Europske Unije.


U lipnju 2018. godine Europska komisija će izabrati do 15 000 mladih, entuzijastičnih ljudi koji će dobiti propusnicu života i mogućnost da besplatno istraže Europu. Radi se o Interrail karti koja vrijedi mjesec dana i kojom će odabrani 18-godišnjaci moći putovati Europom.

Europski povjerenik za obrazovanje, kulturu, mladež i sport Tibor Navracsics u priopćenju za medije objašnjava: “Obrazovanje nije samo ono što naučimo u učionici, već i ono što otkrivamo o kulturi i tradiciji naših europskih prijatelja.” To bi ujedno bio i odgovor na pitanje – “Zašto bi Europskoj Uniji bilo od koristi da provodi ovaj projekt?”.

Svi kandidati koji se namjeravaju prijaviti moraju imati 18 godina u trenutku prijave i moraju biti nacionalnosti jedne od država članica Europske Unije. Odabrani kandidati moći će putovati maksimalno 30 dana i posjetiti do 4 različite zemlje. Osim toga, postoji mogućnost samostalnog putovanja ili putovanja u grupi.

Svi zainteresirani svoje prijave trebaju podnijeti u lipnju 2018. godine u periodu od dva tjedna (detalji će uskoro biti objavljeni). Konačna lista odabranih kandidata će biti objavljena na Europskom portalu za mlade (European Youth Portal).

Više informacija o natječaju i prijavama pratite OVDJE

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: Europski portal za mlade | Foto: unsplash

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close