HrvatskaVijesti

Eto pjesma kaže Rade Šerbedžija, a mi eto hita!

NOVI SINGL I SPOT

Regionalna premijera novog singla i spota Eto pjesma Rade Šerbedžije u svega je nekoliko sati na YouTube-u naišla na brojne pozitivne kritike.


Legendarni glumac, pjesnik i glazbenik otpjevao je pjesmu koju je za njega napisao Husein Hasanefendić Hus, a glazba i tekst u Radinoj interpretaciji oduševili su njegove poklonike.

Spot u radnoj atmosferi, kakva obično vlada na snimnju novih pjesama, kamerom je uhvatio Danilo Šerbedžija, poznati redatelj i dobitnik najveće nagrade Zlatna Arena za film Tereza37 na ovogdišnjem Pula Film Festivalu. Uz Radu na spotu su i sjajni glazbenici njegovog Zapadnog kolodvora banda: Dado Marinković (bubanj), Davor Smotke Smotalić (perkusije, prateći vokal), Dario Hleb (bas gitara), Mario Igrec (gitara), Antun Stašić (violina, parateći vokal), Marjan Krajna (harmonika), a pjesmu je snimio, miksao, masterirao i producirao Davor Smotalić Smotke u studiju SmotkeSoundStudio. Singl Eto pjesma, hit je kakav se čekao i najava je Radinog novog studijskog albuma na kojem će svoj značajan doprinos dati i glazbenici Elvis Stanić, Darko Rundek i Damir Urban.

Iako je ovo godina u kojoj umjetnost najviše trpi posljedice zbog nedostatka publike, Šerbedžija se može pohvaliti zapaženim ostvarenjima na dramskom i glazbenom polju. Na ovogodišnjim 71. Dubrovačkim ljetnim igrama dobio je nagradu Orlando za ulogu Georgea u predstavi Tko se boji Virginije Woolf Kazališta Ulysses i Beogradskog dramskog pozorišta, a Croatia Records objavila je CD i Blu-ray Rade Šerbedžija & Zapadni kolodvor @ HNK Zagreb. Koncert pod imenom Već sam ti pričao Šerbedžija je održao krajem 2019. godine, a publika je uživala u snažnim i uvjerljivim interpretacijama pjesama Vrijeme je, draga, vrijeme je, Protuletje se otpira, Barbara, Rastanak, Ostala si uvijek ista, Moj spomenče plavo cvijeće, Ne daj se Ines i ostalih iz Radine bogate glazbene karijere.

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close