Politika

ENIGMA ŽELJAVA “Ministarstvo obrane nije zaduženo i nema informacije o eventualnim radovima”

IZ MORH-a SE OGRAĐUJU OD RADOVA

Nakon današnjeg teksta u kojem smo pisali o čišćenju područja napuštene vojne baze Željava i vlasništvu Ministarstva obrane RH, nedaleko Ličkog Petrovog Sela, na mail redakcije reagiralo je Ministarstvo obrane  RH sa zahtjevom za ispravkom informacije.


Objavljujemo u cijelosti u nastavku.

Poštovani,

u članku pod naslovom ENIGMA ŽELJAVA Znaju li u Ministarstvu obrane RH da im Slovenci čiste zemljište?, koji je objavljen na portalu Likaklub.eu u utorak 23. kolovoza 2022. godine, objavljene su netočne informacije iz kojih se mogu izvući pogrešni zaključci te molimo ispravak navedenog teksta sukladno Zakonu o medijima.

Naime, nekretnina Željava o kojoj je riječ u tekstu nije u nadležnosti Ministarstva obrane te Ministarstvo obrane nije zaduženo i nema informacije o eventualnim radovima na nekretnini i/ili njezinom korištenju.

Nekretnina Željava proglašena je neperspektivnom za Oružane snage i Ministarstvo obrane RH i predana je na upravljanje tadašnjoj Agenciji za upravljanje državnom imovinom 2011. godine te je u skladu s navedenim, sada u nadležnosti Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Molimo da, poštujući pravo koje proizlazi iz odredbi članaka 40. i 41. Zakona o medijima (NN br. 59/04, 84/11, 81/13), a radi interesa i objektivnog informiranja javnosti objavite ovaj ispravak u cijelosti.”

Ministarstvo obrane ogradilo se od radova na Željavi, ono je sada u nadležnosti Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine. Enigma oko čišćenja Željave se nastavlja.

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close