Scena

Electric Love Blueprint – povijest elektronske glazbe

Londonski studio Dorothy kreirao je mapu Electric Love Blueprint koja prikazuje povijest elektronske glazbe.


Njezini počeci se često povezuju s Robertom Moogom koji je 1964. Moog sintisajzerima glazbenicima olakšao proces snimanja i pripanja sintetičkih zvukova.

Neki od tih glazbenika su bili The Monkees, The Doors i The Byrds, a svega nekoliko godina kasnije došlo je do nastanka dance i disco scene.

Iako je Moog zaslužan za pokretanje modernog shvaćanja elektronske glazbe, ovom mapom je prikazan nastanak žanra sve do 1857. kada je francuski izumitelj Édouard-Léon Scott de Martinville stvorio fonautograf, prvi uređaj za snimanje zvuka.

Nakon toga je uslijedio teremin, instrument koji se sastoji od dvije antene i svira bez doticanja, tako što detektira pokrete ruku. Teremin se smatra prvim elektroničkim glazbenim instrumentom, a poslužio je kao inspiracija Jamesu Quailu, dizajneru u studiju Dorothy koji je radio na spomenutoj mapi.

Više doznajte na muzika.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close