VijestiGrad Zagreb

Dvotjedni kamp u Velikom Žitniku u organizaciji Outward Bounda

Nešto manje od mjesec dana nakon što je u Velikom Žitniku otvoren preuređeni edukacijski centar Hrvatske škole Outward bounda, kreće jedan veliki međunarodni volonterski kamp. Naime od  14. do 28. kolovoza ove Hrvatska škola Outward Bound organizira dvotjedni kamp Europske volonterske službe pod nazivom „Build Up!“ koji će okupiti 24 mladih volontera između 18 i 30 godina starosti  iz 8 različitih zemalja – Makedonija, Španjolska, Italija, Estonija, Latvija, Njemačka, Bugarska i Grčka.

Volonteri će na ovom kampu učiti o prirodi, biljnim i životinjskim vrstama ličkog kraja, orijentaciji i snalaženju u prirodi, izradi predmeta od drveta, ostaviti iza sebe korisne stvari za sve buduće polaznike Outward Bound programa, djecu i mlade. Osim toga upoznati će i ličke  prirodne znamenitosti, posjetiti pećinski park Grabovača te se iskušati u penjanju na stijenu Oteš popraćeno nizom timskih aktivnosti i izazova.

Kamp se održava uz potporu Europske Volonterske Službe Erasmus+ programa Europske komisije, a mladim volonterima pružit će priliku da nauče mnogo toga o flori i fauni ovoga područja, radu s drvetom, očuvanju okoliša, kreativnom učenju, radu u internacionalnom okruženju i još mnogo toga. Ovo je idealna prilika da mladi spoznaju važnost ostavljanja pozitivnog traga iza sebe za buduće generacije.“ –izjavila je potpredsjednica udruge Lana Novosel.

Stara školska zgrada u Velikom Žitniku, koju je udruga dobila na korištenje preuređena je u edukacijski centar, potpuno opremljena i spremna za nove generacije polaznika kojima će biti polazna i završna točka na programima, gdje će moći ostaviti svoj doprinos u korist budućih polaznika.


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: lika-express.hr

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close