Vijesti

Dvije riječi koje pomažu održati bliskost s partnerom

Dvije riječi o kojima ovisi bliskost, razumijevanje i poštovanje u ljubavnom odnosu  nisu  „volim te“.

Dvije riječi koje mogu spasiti većinu veza su “hvala ti”  i one se ne smiju govoriti kad je očito da druga osoba očekuje zahvalu.

Američki psiholog William James  objašnjava kako je jedan od najčešćih dubinskih razloga prekida veze činjenica da osobe u vezi ne osjećaju poštovanje druge osobe. Zaključuje kako su dvije male riječi koje mogu spasiti vezu – “hvala ti.”

Problem nije u tome da nikad ne govorimo hvala, jer je normalno zahvaliti za lijepu gestu. Problem je u tome što često ne uočavamo da je nešto lijepo učinjeno za nas. Percipiramo to svakodnevnim i običnim.

“Hvala ti”  je potrebno je govoriti u situacijama u kojima osoba to ne očekuje.

Rečenica koju nikako ne biste smjeli koristiti je “ali podrazumijeva se da sam zahvalna” ona može biti jako opasna. Lijepo bi bilo naglasiti zahvalnost jer partner možda ne zna da se to podrazumijeva, te može misliti kako nismo primijetile trud.

Muškarci većinom nemaju potrebu zahvaliti svojoj partnerici na trudu oko pripreme večere ili nečeg sličnog jer se to s vremenom smatra sasvim normalnim.

Ukoliko žena ili muškarac ne osjećaju zahvalnost utoliko s vremenom se udaljavaju što nikako nije znak dobrog i kvalitetnog ljubavnog odnosa.

“Hvala ti” – dvije male riječi koje čuvaju poštovanje i bliskost.

Tekst: Mia Stilinović

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close