Dugoročna prognoza: Kakvo nas ljeto očekuje?

Tena Brnad

Proljeće je ove godine bilo kišno i svježe. Kraj travnja i početak svibnja obilovali su kišom. Mogi su već počeli govoriti da će i ljeto biti takvo. Ipak neće, bit će toplo, ali ne i prevruće


Iako su mnogi već počeli sumnjati da iz čizama i balonera nećemo lako izaći ipak će se to uskoro dogoditi. Dugoročna prognoza za ljeto u Europi tvrtke AccuWeather pokazala se dobrom i za naše područje.

Naime, ciklone i vlažan zrak s Atlantika trebali bi nas zaobići i najčešće će stizati u centralnu i zapadnu Europu. Tako da će u tim područjima biti i oluja, poplava tuča. Ali ne kod nas. U našim se krajevima u takvim situacijama dovlači topao i suh afrički zrak s juga, pa miožemo očekivati da će i ljeto na Mediteranu obilježiti takvo vrijeme. Česta će biti sušna razdoblja, osobito tijekom kolovoza.

No ipak, neće biti toliko vrlo vrućih dana kao prošle godine a najviša temperatura nebi trebala biti veća od 32 stupnja Celzijeva.

Ipak, još ovaj vikend ne očekujte sunce i zaboravite na boravak u prirodi. Nastavlja se promjenjivo i nestabilno vrijeme uz povremene pljuskove i grmljavinu, najčešće na području Jadrana. U kontinentalni područjima osjetno će osvježiti tako da sve do 20. svibnja zaboravite na proljetni ugođaj i sunce. Izdržite još cijeli sljedeći tjedan, a onda napokon počinje uživanje u prirodi.

Pogledajte spektakularan video kanjona rijeke Like!


Izvor: 24sata.hr | Foto: pixabay

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u