Događanja

DRAŽEN PETROVIĆ: Koban dan za hrvatsku košarku

 Nesreća se dogodila oko 17 sati i 20 minuta na kišnoj autocesti A 9, kod gradića Denkendorfa, dvadesetak kilometara sjeverno od bavarskog grada Ingolstadta.


Dražen se vozio u crvenom Volkswagen Golfu, spavajući na suvozačkom sjedalu, a automobilom je upravljala njegova djevojka Klara Szalantzy, njemačka manekenka i košarkašica. Na stražnjem sjedalu bila je Hilal Edebal, mlada turska košarkašica, koju su usput povezli. Iz suprotnog je smjera dolazio kamion, koji je pokušavajući zaobići jedno vozilo izgubio kontrolu, probio središnju ogradu i ispriječio se na cesti. Vidljivost je bila vrlo slaba i Golf je udario u kamion, tako da je Dražen poginuo. Navodno nije bio vezan pojasom.

drazen-petrovic-cibona-kroz-noge

Vozačica, Klara Szalantzy, dobila je ozljede, ali je uskoro nastavila karijeru modela i košarkašice, te se kasnije udala za poznatog nogometaša Olivera Bierhoffa, danas managera njemačke nogometne reprezentacije. Treća putnica, turska košarkašica Hilal Edebal, bila je u komi, doživjela gubitak pamćenja i prekinula sportsku karijeru. Još i danas ima teške psihološke probleme. Razlog zbog kojeg je Dražen uopće putovao autom, a ne zrakoplovom, bio je izgleda u tome što je htio provesti neko vrijeme sa svojom djevojkom Klarom, pa ga je ona povezla umjesto da leti s reprezentacijom. Klara je izgleda prebrzo vozila, što je dovelo do nesreće. Ostala vozila iz tog smjera kretala su se navodno sporije i uspjela su zaobići prepriječeni kamion, unatoč lošoj vidljivosti i klizavoj cesti. Dražen je pokopan na zagrebačkom Mirogoju, a u trenutku pogibije imao je samo 28 godina.

 

Izvor: povijest.hr | Foto: faktor crosarka

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close