Dragovoljno i bez sankcija predajte oružje i očistimo Liku od minsko-eksplozivnih sredstava

Svi građani koji se odluče na dragovoljnu predaju oružja i eksplozivnih sredstava ne podliježu prekršajnim ni kaznenim sankcijama, a svoje su okruženje učinili sigurnijim i time dali doprinos većoj sigurnosti svih nas


U četvrtak su građani dragovoljno predali oružje, i to;

  • građanin s područja Gospića dragovoljno je predao 211 komada streljiva call. 7,9 mm,
  • građanin s područja Korenice dragovoljno je predao plinski revolver call. 380 i plinski revolver call. 9;
  • građanin s područja Otočca dragovoljno je predao zračnu pušku, call.4.5 mm,

a sve to je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

U sklopu preventivne akcije „Manje oružja, manje tragedija“, u kojoj građani mogu dragovoljno predati oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom protekle 2022. godine građani su predali:

  • 18 komada vatrenog oružja (od čega 6 komada automatskog, 10 komada poluautomatskog te 1 komad drugog vatrenog oružja kao i 1 pištolj),
  • 82 komada rasprskavajućeg oružja (39 ručnih bomba, 3 mine te 40 komada ostalih minsko-eksplozivnih sredstava),
  • 4290 komada streljiva za dugo i kratko naoružanje,
  • 17,3 kilograma eksploziva,
  •  3 komada raznih pirotehničkih sredstava.

“Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.  
 
Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj ove akcije i vratili oružje, te građanima koji po pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava odmah izvijeste policiju, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost.

I ovom prilikom pozivamo građane da nam se pridruže u akciji „Manje oružja – manje tragedija“ kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja.  Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak”, priopćili su iz PU ličko-senjske.

 

Foto: Lika Club, Josip Durdov

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close