Domaći filmovi koji stižu u naša kina

Iva Biondić

Predstavljena su tri nova filma koja će se u idućoj sezoni nadovezati na sjajan rezultat Matanićeva „Zvizdana“


Okupili smo se u kinu jer pretpostavljamo da ćemo u njemu provoditi puno vremena – rečeno je na početku jučerašnje prezentacije Hrvatskog audiovizualnog centra u zagrebačkom kinu Europa.

Pod nazivom “U kinu je bolje” HAVC je predstavio tri nova filma koja će se u idućoj sezoni nadovezati na sjajan rezultat Matanićeva „Zvizdana“ koji je u prošla dva mjeseca vidjelo više od 40.000 gledatelja. – Hrvatska kinematografija tvrdi vam da u sljedećem razdoblju nema loših hrvatskih filmova – izjavio je ravnatelj HAVC-a Hrvoje Hribar. Prva u kina, već sljedećeg tjedna, dolazi komedija s elementima drame (a može i obrnuto) „Život je truba“ Antonija Nuića o zgodama obitelji ne pretjerano ambicioznog trubača i njegove novopečene supruge.

“Tematika je povezana s blagdanima pa nam se ovo razdoblje činilo pravim za prikazivanje filma – rekao je Nuić i našalio se na račun sudbine američkih blockbustera u tom razdoblju: – Neka se bore, meni je njih žao, ali moraju i oni u kina” – bio je ironičan. Na samu Staru godinu, 31. 12., u kina dolazi „Narodni heroj Ljiljan Vidić“ Ivana Gorana Viteza o mladom pjesniku koji odlazi u Drugi svjetski rat. Neobuzdana parodija koja povezuje vrijeme partizana s današnjim reality programima i šoping-centrima slovi za najveći potencijalni hit nakon „Svećenikove djece“. U proljeće 2016. godine u kina stiže „ZG80“ Igora Šeregija, svojevrsni prednastavak filma „Metastaze“.


 

Tekst: večernji.hr
Foto: screenshot YouTube

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u