DogađanjaVijesti

Dom sportova u Zagrebu: Koncert PROGLEDAJ SRCEM s 4000 posjetitelja

Početak emitiranja Laudato televizije (LTV) ovoga Božića dodatno je javnosti najavljen koncertom koji pokazuje plodove razvoja duhovne glazbene scene u Hrvatskoj


U maloj dvorani Doma sportova u Zagrebu, ispred četiri tisuće posjetitelja, sinoć je održan drugi po redu koncert  duhovne glazbe “Progledaj srcem”.

Projekt pokretanja televizije koja želi promovirati kršćanske i tradicionalne obiteljske vrijednosti prepoznat je kao aktualna potreba, izazov i velika odgovornost, zbog čega je u počecima organizatorima potrebna pomoć i podrška. Jedan od načina podrške bio je upravo  dolazak na jučerašnji koncert „Progledaj srcem“, gdje su publiku svojim nastupima razveseljavali i Boga proslavljali poznati izvođači hrvatske duhovne glazbene scene. To su: Božja pobjeda, Cobus, Fra Marin Karačić, Mihovil, October Light, Petra Antolić, Redovnički Band Aid, Proroci, Zbor Izvor, te Nadbiskupijski zbor mladih.

Gost iznenađenja bila je s. Dijana Lončarek  iz Družbe Milosrdnih sestara Sv. Križa, raspjevana, vedra glazbeno nadarena redovnica s talentom i za imitiranje, čime je osvojila simpatije šire hrvatske javnosti. Prigodom koncerta „Progledaj srcem“ s. Dijana je osmislila novu točku u kojoj je životnu poruku protkanu vjerom obojila poznatim duhovnim i estradnim pjesmama, na oduševljenje okupljene publike.- prenosi Laudato.hr

Na vrhunski glazbeni doživljaj uz izvođače pobrinuo se  orkestar pod ravnanjem Gorana Kovačića, a za duhovne poticaje i misli bio je zadužen poznati zagrebački studentski kapelan don Damir Stojić.

Organizator koncerta „Progledaj srcem“ je Udruga Ime dobrote, uz suorganizaciju Laudato televizije i Laudato d.o.o., Koncert duhovne glazbe “Progledaj srcem”  bio je popraćen velikim pljeskom mnogobrojne publike koja je uistinu uživala u bogatom repertoaru koji su ovi glazbenici pripremili za sve posjetitelje.

Prihodom od prodaje ulaznica pomoći će se projekt pokretanja Laudato obiteljske televizije koja s emitiranjem kreće na Božić ove godine.  Projekt Laudato televizije možete pratiti na njihovoj facebook stranici.


Tekst, foto: zagreb.in/Ruža Grbeš

 

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close