Događanja

Dodjela Porina u splitskoj Spaladium areni

U SPLITSKOJ Gradskoj upravi u srijedu je potpisan ugovor između grada Splita i organizatora Porina pa će se dodjela te glazbene nagrade ove godine prvi put održati tom gradu, u Spaladium areni 6. ožujka.

Dodjela Porina u splitskoj Spaladium areni počet će 28. veljače.
Ugovor su potpisali dogradonačelnik Goran Kovačević i predsjednik Upravnog odbora Porina Neven Frangeš, koji su tom prigodom izrazili zadovoljstvo dolaskom u Split, koji je pobijedio u natjecanju s Rovinjem i Opatijom te poslije prijavljenim Porečom.
Za tu će svrhu grad izdvojiti oko 100.000 kuna, a organizatori su najavili dolazak “jakih hrvatskih glazbenika” te onih iz inozemstva.
Ovogodišnja je novost manji broj kategorija za tu nagradu, njih 31.
Frangeš je rekao kako mu je kao pravome Zagrepčaninu iznimno drago što će se Porin ove godine održati u Splitu zato što su “najznačajnije osobe hrvatske glazbe upravo iz toga grada” te je prirodno da se u njemu održava takva manifestacija.
Zadovoljstvo zbog održavanja Porina u gradu pod Marjanom izrazio je i splitski dogradonačelnik Goran Kovačević, koji je najavio 1200 noćenja više za organizatore i goste, a očekuje se i veliko zanimanje građana i iz ostalih krajeva Hrvatske.
Istaknuo je “pozicioniranje Splita kao centra glazbe svojom tradicijom, raznim festivalima, posebno festivalom Ultra Europe na svjetsku kartu glazbenih festivala”.
Tekst/Foto: index.hr
 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close