Do srijede suho uz maglu i niske oblake, na Jadranu sunčano i vedro. Promjena nam stiže u četvrtak

Veći dio Europe ostaje pod utjecajem anticiklone koja će i tijekom vikenda donositi stabilne vremenske prilike, unutrašnjosti maglu i niske oblake, a Jadranu obilje sunca i iznadprosječnu toplinu.


SUBOTA

Vikend je počeo maglom i niskim oblacima kojih će u unutrašnjosti biti i veći dio prijepodneva, mjestimice i tijekom cijelog dana, dok će uz obalu prevladavati sunčano. Vjetar slab, na otvorenom moru umjeren sjeverozapadni, a temperatura bez veće promjene.

U nastavku dana u središnjim predjelima pretežno oblačno, sjevernije nešto više sunca, ali magla će se opet u većini predjela spuštati već po zalasku sunca. Temperatura će ovisiti o naoblaci – uz nisku oko 15-ak stupnjeva, drugdje i do 20.

Niskih oblaka će biti i ponegdje na istoku, osobito uz Savu i Dravu, dok će drugdje ipak biti pretežno sunčano. Vjetar slab, a temperatura do najviše 22, 23, ali uz dulju nisku naoblaku osjetno niža.

U Dalmaciji sunčano, vedro i toplo, ponegdje čak i vrlo toplo s temperaturom između 23 i 27 stupnjeva. Vjetar slab, na otvorenom moru i umjeren sjeverozapadni.

Stabilno i sunčano i na sjevernom Jadranu i u gorju, jedino će uz rijeke i po kotlinama već u prvim večernjim satima opet biti magle. Vjetar slab, a temperatura između 18 i 24 °C.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Sve do sredine novog tjedna stabilno pa će i dalje biti magle i niskih oblaka, često i veći dio prijepodneva, mjestimice i tijekom cijelog dana. U oblačnim područjima dnevna temperatura samo malo viša od jutarnje, ali gdje se magla brzo izdigne oko 20, lokalno i oko 25 stupnjeva. Promjena je izgledna od četvrtka uz porast naoblake sa zapadu, krajem dana i kišu.

IDUĆIH DANA NA JADRANU

Na Jadranu većinom sunčano i ugodno toplo, ponegdje će rano ujutro biti sumaglice ili magle. Vjetar slab, a temperatura bez promjene. I ovdje će u drugom dijelu tjedna sa zapada stizati sve više oblaka, na sjevernom Jadranu će biti i kiše i to već u četvrtak poslijepodne, a osobito navečer i u noći na petak.

 

Foto: Pixabay

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Pročitajte još
Close
Back to top button
Close