VijestiTurizam

Dio vlasnika apartmana sada spušta cijene i do 50 posto!

PRESKUPO

Ostvaruju se upozorenja iskusnih turističkih stručnjaka, da će najdeblji kraj u ovoj sezoni izvući svi oni koji su u privatnom smještaju gramzivo podizali cijene.


Na terenu nam potvrđuju, krenula je “rasprodaja” nepopunjenog smještaja u last minute akcijama koje idu do 50 posto, iako je buking tijekom srpnja nešto ubrzao u odnosu na svibanj i lipanj.

Doduše, “nadrapale” su i luksuzne vile čiji su gosti odlučili svoj novac potrošiti tamo gdje u godinama restrikcija u putovanjima nisu mogli, Grčkoj, Španjolskoj, Turskoj, dalekim destinacijama.

Igor Popović kaže kako je u svibnju i lipnju zabilježen oko 20 posto manji broj rezervacija. “Najveći problem imale su na početku ljeta skupe vile s bazenima, koje teško popune rupe i one su u last minute akcijama spuštale cijene i do 50 posto. Kad su gosti to vidjeli, krenula su otkazivanja rezervacija na Bookingu, jer su ljudi shvatili da mogu pronaći nešto jeftinije”, opisuje nam Popović.

Naša nasumična, svakodnevna pretraga apartmanske ponude diljem Jadrana na platformama Booking.com i Airbnb u zadnjih desetak dana pokazuje da se cijene apartmana spuštaju od 10 do 40 posto, s tim da najveće popuste daju oni s višim cijenama, odnosno očito oni koji su se, iz perspektive gostiju, preračunali u odnosu na vrijednost koju nude.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.

 

Izvor: poslovni.hr | Foto: unsplash.com

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close