Vijesti

Dio tijela koji često zaboravimo zaštititi od sunca

I dok nas stručnjaci uvijek upozoravaju na pravilno nanošenje kreme za sunčanje i što manje boravka na suncu i vrućinama između 10 i 17 sati, nerijetko se zaboravlja na njegu usana


Ljeti od sunca trebamo štititi svaki dio tijela, ali često zaboravljamo koliko su suncu izložene usne. Ako ih ne njegujemo balzamima sa zaštitnim faktorom, lako mogu ispucati.

Kako kaže dermatologinja Jennifer Chwalek za Self magazin, usne imaju jako tanku kožu i zato su još osjetljivije, a ako ih ne njegujemo, moguće su ozbiljne posljedice, baš kao i na drugim dijelovima tijela.

Stoga Chwalek naglašava da treba imati balzam sa zaštitnim faktorom 30, a bilo bi dobro kada bi proizvod sadržavao cink-oksid ili titan dioksid bazu.

Ljeto je u znaku boja i blještavila, ali sjajila za usne nisu preporučljiva jer djeluju kao povećalo za štetne sunčeve zrake. Zato tijekom dana birajte mat make up.

Što se tiče nanošenja balzama sa zaštitnim faktorom, držite se pravila kao i kod krema za sunčanje. Balzam na usne stavljajte svaka dva sata, a ako ste se kupali ili pili, i prije.

A što kada su usne već popucale? Usne probajte što prije zaliječiti pa kupite proizvode koji sadrže lanolin, shea maslac i vitamin E. Neka balzam ili krema budu bez dodatnih mirisa ili sjaja.


 

Tekst: tportal

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close