VijestiTurizam

Devet besplatnih stvari u kojima možete uživati u Zagrebu

U prekrasnim zelenim površinama možete uživati i u centru grada. Zrinjevac je prepoznatljiv po Aleji platana, i dio je Lenucijeve zelene potkove koju čini i Strossmayerov trg, Trg kralja Tomislava, Trg Ante Starčevića, Botanički vrt, Marulićev trg, Mažuranićev trg i  i Trg maršala Tita, piše punkufer.dnevnik.hr


1. Popnite se na Sljeme

Uspnite se na najviši dio grada Zagreba – vrh Sljeme koji se izdiže na 1033 metara na Medvednici. Iako do njega vozi ZET-ov autobus koji se naplaćuje 20 kuna, a u dogledno vrijeme do njega će voditi i nova žičara, do najboljeg pogleda u glavnom gradu Hrvatske može se doći i potpuno besplatno – na dvije noge. Ako niste vješti u snalaženju u prirodi, niti praćenju planinarskih oznaka, besplatne ture po zagrebačkoj gori možete pronaći i na Facebook stranici Vikendom na Medvednicu.

2. Okupajte se na Jarunu

Od visokih temperatura spas potražite na zagrebačkom moru – Jarunu. Kupališna sezona svake godine traje od 1. lipnja do 15. rujna, a na raspolaganju su vam plaže oko Velikog jezera, Malog jezera, Otoka veslača i Otoka Trešnjevka. Dok čekamo ljeto, obavezno napravite krug oko zagrebačkog mora na rolama, biciklu ili u omiljenom paru tenisica.

Više na punkufer.dnevnik.hr

 

Foto: pixabay

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close