Vijesti

Deset ideja za božićne poklone

Blagdani su pred vratima (a sudeći po uređenju trgovačkih centara počeli su već u rujnu).


Ako se ‘bodete’ i živcirate oko toga što pokloniti bližnjima i prijateljima, duboko udahnite i stres čuvajte za zbrajanje viška kilograma nakon Nove godine. Donosimo vam deset prijedloga za poklone koji su povoljni, jednostavni, i sasvim sigurno možete pronaći nešto za svakoga na vašem popisu.

1. Fotografije

Kupite okvir za fotografiju i napravite kolaž s najboljim fotkama koje imate s osobom kojoj je namijenjen. Primjerice, skupite najsramotnije fotke s izlaska prijateljici koja ima dobar smisao za humor, a ovo je sladak poklon i za partnera ili partnericu.

2. Velika šalica s malim iznenađenjima unutra

Provirite u manje trgovine, ili akcije po većim samoposlugama, i pronađite ‘običnu’ veću šalicu. S vodootpornim markerom možete ostaviti personaliziranu poruku na njoj osobi kojoj ćete je pokloniti. U šalicu možete utrpati manje slatkiše, čokoladnog Djeda Mraza, neke manje poklončiće (poput sjajila za usne), zgodan privjesak za ključeve i slično. Dok to još omotate celofanom (koji košta par kuna), spremni ste za odlazak na božićni ručak.

3. Kupite lijepu kutiju (da, kutiju) i natrpajte je kolačima, bombonima…

Pod pretpostavkom da ćete imati više vrsta kolača za blagdane, možete nekome par komada od svake vrste pripremiti u šarenu kutiju, kojih ima po jeftinijim samoposlugama i marketima. Cijena kutija se obično vrti od 20 do 50 kuna, ovisi gdje kupujete, pa si uzmite ovo vrijeme prije blagdana da malo proučite što se nudi.

Ovaj je poklon dobar za primjerice poznanike ili rodbinu, kojima baš “ne možete doći praznih ruku”. 🙂 Savjet plus: Unutra ubacite i par kartica sa smiješnim ili ‘mudrim’ citatima i malim receptima za kolače.

4. Cvijet u teglici

Kupite ‘božićnu zvijezdu’ ili neki drugi cvijet i/u teglici, dodajte mašnu ili šarenu vrpcu i spasite se briga oko poklona!

5. Lijepu, debelu bilježnicu i olovku

Ovo je praktičan poklon za studente, ljude koji rade u uredu, vole pisati, crtati ili jednostavno ‘kreativce’. Bilježnicu i pinkalo stvarno nije problem pronaći, a najbolje je da birate ‘čvrstu’ bilježnicu (s debelom korom), i na prvoj stranici ostavite svoje novogodišnje želje za osobu koja prima poklon.

6. Kapa, šal, rukavice!

Osim ako kapu ne poklanjate nekom modnom dizajneru, simpatični i topli dodaci odjeći za zimu nikome neće biti višak u ormaru, a možete ih pronaći posvuda i po ‘normalnim’ cijenama.

7. Za ovisnike o kofeinu – posuda za kavu i vrećica kave!

Možete potražiti veliku staklenku ili keramičku posudu za kavu, i unutra odmah ubaciti vrećicu mljevene ‘turske’ kave (ne otvarajte je da ne ‘hlapi’ nepotrebno). Ovo je simpatičan poklon, a staklenka/posuda mogu se koristiti cijelu godinu. Savjet plus: Nemojte iduće godine istoj osobi opet kupiti kavu.

8. Knjigu ili CD

Kupite neku zgodnu knjigu, a ako ne znate što netko voli čitati, uzmite nešto nepogrešivo – knjigu s citatima o čokoladi, pivu, receptima… CD možete i sami ‘snimiti’, tako da na njega ubacite playlistu formiranu baš za osobu koja će ga dobiti. Budimo iskreni, kada ste vi zadnji put dobili tako originalan poklon oko kojeg se netko potrudio?

9. Lakovi za nokte, i odstranjivač laka za nokte

Da, zvuči malo jednostavno, ali to je koristan poklon za djevojke i žene. Opremite svoju prijateljicu, partnericu, majku… s dvije, tri nove boje za nokte!

10. Društvena igra

Poklonite nekome neku društvenu igru (osim ako nije zagriženi kolekcionar i već ima sve postojeće igre na svijetu). Čovječe ne ljuti se, šah, Monopoly, karte… Birajte!


 

Tekst: n1info.com

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close