PosaoPoduzetništvoIntervju

Danijel Tušak: Gospićanke i Gospićani, vjerujem da nećete opet pokleknuti jer naš grad propada i više nemamo vremena čekati!

ZADNJI DAN KAMPANJE

Zadnji dan prije izborne šutnje, kandidata za gradonačelnika Gospića, Danijela Tušaka, pitali smo da komentira sučeljavanje s Milinovićem te da ključnu poruku koju želi da sugrađani zapamte za nedjeljne prijevremene izbore. Ekskluzivno donosimo njegove odgovore.


Vaš program dobro zvuči, ali od kuda Gospiću novac za sve što želite promijeniti – činjenica je da je proračun problem?

Ne zavaravam se, a ne želim zavaravati ni stanovnike našeg grada. Novaca u Gospiću nema. Ali ja u  ovo i ne ulazim zbog novca, svi znamo kako stoji proračun grada. I svaki kandidat koji obeća da će dijeliti kapom i šakom nema od kuda. U prvih deset mjeseci mogu raditi za Gospić, mogu sastaviti tim koji će voditi grad, okružiti se ljudima sa znanjem, analizirati situaciju u gradu, strateški postaviti prioritete kojima ćemo se baviti, poslušati sve stanovnike koji su mi pisali na web stranici i postaviti temelje za rješavanje problema jednog po jednog. Te ključno – još transparentnije voditi grad. Rekao bih – mogu puno.

U Gospiću se dosta priča Vašem TikToku, što ste htjeli postići izlažući se na toj društvenoj mreži? Najpopularniji video je onaj o Makiju s oko 50 tisuća pregleda. 

@danijeltusak Restoran Maki u Gospiću je neizostavno mjesto za kušati lokalne specijalitete spremljene od najsvježijih vrhunskih ličkih namirnica. Dobar glas daleko se čuje, a to vrijedi i za našeg Makija. Brendirao je svoje poslovanje koje se temelji na lokalnim namirnicama, velikim porcijama i fantastičnoj usluzi. Raj za želudac i nepce. Kao gradonačelnik grada Gospića, zagovarat ću brendiranje lokalnih namirnica. Za naš Gospić zajedno! #Gospic #Lika #ZaNasGospicZajedno ♬ original sound – Danijel Tušak

Svi mi cijenimo da nam netko pokuca na vrata, da nas pita kako smo. Odlučio sam se za Tiktok, ali i za Instagram i Facebook i web portal i hodanje po svim dijelovima grada. Želim čuti ljude, a kako da ih čujem ako nisam tamo gdje su oni. Želim da mladi znaju da moj tim i ja pratimo trendove, da smo tamo gdje su i oni. Jer važnost koju mladi imaju za našu zajednicu je neprocjenjiva. Ne mogu gledati da odlaze iz Gospića i ne vraćaju se. Trebamo njihovo znanje, njihovu agilnost i njihove ideje. Oni me motiviraju da guram ovaj grad u pravom smjeru. Također, moja uloga na TikToku je pokazati što Gospić uistinu jest, koje su njegove posebnosti i potencijal.

Često spominjete turizam kao granu koja nije dovoljno iskorištena u Gospiću, zašto je to tako?

Danas se sve gradi na publicitetu i dobrom brendingu, a mi ne znamo iskoristiti ni Starčevića ni Teslu, a ni našu ponudu vrhunske hrane. Zašto? Jer je za takve korake potrebno djelovati na svim razinama – nacionalnim, županijskim, lokalnim. Uključiti sve dionike, pametno povlačiti sredstva iz EU, a ne kukati da Teslin muzej propada. Nije mi namjera nikoga povrijediti, ali ponekad mi se čini da vrijeme prolazi pored nas, a mi stojimo i ne činimo ništa.

U sučeljavanju na Radio Gospiću Milinović vas je pokušao diskreditirati i čak prozivao da ne znate neke stvari iz svog područja, ali do kraja se niste prepustili provokacijama. Kako komentirate sučeljavanje?

Poštujem svakog pojedinca, to sam naučio od svojih roditelja – pogotovo one koji marljivo rade te su dosljedni u svojim vrijednostima. Cijenim doktora Milinovića, cijenim i našeg župana Petryja te još neke političke aktere koje je Milinović spominjao. Neupitno je da je Milinović dobar liječnik, njegovo znanje je pomoglo i pomaže ne samo Gospiću nego i na nacionalnoj razini. Žao mi je što se uopće petlja u politiku u trenutku kada toliko liječnika i bolničkog osoblja odlazi iz Hrvatske. Mi ga trebamo – kao liječnika. Kao mentora, da prenosi znanje i  stručnost mladima. Sve te dosadašnje politike, nažalost nisu gledale prosperitet Gospića nego samo svoje stranke. Za mene su prošla vremena galamdžija, kumskih veza, podbadanja. Zanima me samo rad za Gospić. Hvala Milinoviću za sve do sada, ali trebamo neke nove ljude i nove snage koje će voditi grad.

Kako komentirate da je spomenuo Vašu zamjenicu Mariu kao dio svog budućeg tima?

Nemam tu što dodatno komentirati. Maria je sve rekla vrlo jasno. Maria je snaga koja će sa mnom voditi grad.

Zašto u kampanji naglašavate to zajedništvo, pa teško da ćete moći u ozbiljniju suradnju s protukandidatima?

Cijelu svoju kampanju zasnivam na riječi zajedno za naš Gospić, cjeloživotno ovisimo o nekom političaru ili politici. Lider mora postojati, ali lider koji poštuje tuđa mišljenja. Grad mi je na prvom mjestu i za mene su prošla vremena kada su voditelji grada stavili sebe i svoje funkcije ispred grada, davali na važnosti sebi umjesto Gospiću. Cijenit ću savjete investitora ako on može donijeti prosperitet zajednice. Svatko radi na svoj način i svatko misli da je njegov način najbolji. U svom poslu sam se naučio da moram slušati, a i čuti one koji su se dokazali. Ako želimo i dalje, uključujući i mene, tapkati na mjestu, na tjednoj bazi putovati u Zagreb, moleći za novac koji nam pripada, onda možete izabrati druge opcije i većina će i dalje biti pognute glave, oviseći o dobroj volji stranke. Ako želite slobodno reći, naučiti i zajedno sjesti sa mnom za stol, onda izaberite opciju koja je jedina ispravna – Za naš Gospić zajedno!

Koja je Vaša zaključna poruka za Gospićanke i Gospićane?

Siguran sam da Gospić ponovno neće pokleknuti. Jer krajnji je trenutak za promjenu u Gospiću, ali pravu promjenu. Stvoriti ideju, stvoriti novac, isplatiti svojim ljudima plaću, održati biznis – to je umijeće. To radim već 26 godina u svom poslu. Nisam čovjek koji kritizira, niti proziva jer to čine samo oni koji misle da znaju sve. Ja ne znam niti ne želim znati sve. Kao i svaki privatni biznis tako i grad, može uspjeti ako zajedno povežemo naše znanje. Ako mi ne znamo, moramo potražiti savjet nekoga tko zna. U ovom trenutku jedino ja sam kandidat koji može povezati strane i osigurati da se ljudi okupe oko zajedničke ideje – našeg Gospića. Izađite na izbore u nedjelju i zaokružite broj 2, mene kao svog gradonačelnika, pa da od ponedjeljka krenemo s poslom.

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close